Hlavní obsah

S fotbalisty Ostravy už začal trénovat i záložník Lukeš

OSTRAVA

Překvapivě i středopolař Martin Lukeš, který má necelých pět měsíců po operaci utrženého čéškového vazu v koleně, začal ve čtvrtek zimní přípravu s fotbalisty Baníku Ostrava. Kádr čtvrtého celku podzimní části ligy zůstal v podstatě beze změn, rozšířili ho jen tři mladíci z rezervy Tomáš Vrťo, Ondřej Ficek a Mário Križan.

Článek

Trenéru Karlu Večeřovi se sešel téměř kompletní šestadvacetičlenný kádr. Nebyli v něm jen nedoléčený stoper René Bolf a útočník Václav Svěrkoš, který má povolen pozdější návrat z dovolené v Kanadě. "Je v Torontu na návštěvě u hokejisty Pavla Kubiny. Připojí se k nám na soustředění v Luhačovicích, kam odjíždíme v sobotu ráno," řekl novinářům Večeřa.

Nabírat fyzický fond do středomoravských lázní pojedou i dva dlouhodobí marodi Lukeš a Petr Tomašák. Zatímco Tomašák se do plné přípravy vrací po roční nucené přestávce vyplněné dvěma operacemi kolena, v Lukešově případě se tak rychlá rekonvalescence nečekala.

"Mají dobrozdání od lékaře, že se můžou normálně zapojit do přípravy. Nemají žádná omezení s tím, že se postupně bude stupňovat zátěž a intenzita," podotkl Večeřa, který s jejich zápasovým nasazením nepočítá dřív než na herním soustředění v Turecku. "Jestli nenastanou komplikace, mohli by se tam zapojit i herně. Důležité ale je, že lékaři jim v přípravě nic nezakázali. Měly by to být posily pro jaro," dodal Večeřa.

Ani sám Lukeš nepředpokládal, že stihne hned úvodní trénink zimní přípravy. Na podzim odehrál jen první kolo a 20 minut z druhého utkání proti Mostu. "Nikdo nečekal, že to tak půjde, ale pan doktor Husták dokázal malý zázrak. Je to jeho práce. Cítím se dobře," uvedl Lukeš.

Jediný hráč, který stále nemůže trénovat naplno, je stoper Bolf. Jeho koleno není po plastice křížového vazu stále ve stoprocentním stavu. "Lepší se to, ale není to optimální," podotkl Večeřa.

Ostravskou kabinu v zimě opustili jen dva záložníci širšího kádru. Dušan Tesařík se vrací z hostování do Teplic, Vladimír Mišinský byl pro jarní část zapůjčen Banské Bystrici. "Byla snaha posílit levou stranu sestavy, ale jednání s jedním ligovým fotbalistou nevedla k dohodě. Jiné alternativy nemáme," doplnil generální manažer Werner Lička.

První přátelský zápas sehraje Baník v pondělí na umělé trávě v Luhačovicích proti Slovácku.

Reklama

Související témata: