Hlavní obsah

Sylvestre: Chci ve Spartě bojovat o základní sestavu

PRAHA

Ludovic Sylvestre, třiadvacetiletý fotbalista pražské Sparty, v Česku působí již jeden a půl roku. Z francouzského Štrasburku odcházel jako velký talent do Barcelony, ve které si také zahrál nejvyšší španělskou ligu. V létě 2006 se však překvapivě stěhoval na Letnou. Nyní čeká na svoji šanci a doufá, že Sparta obhájí mistrovský titul.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ludovic Sylvestre ze Sparty a Lukáš Jarolím (vpravo) při derby pražských "S".

Článek

„Chci bojovat o základní sestavu. Chci zůstat na Spartě. Ten klub mi přirostl k srdci a navíc nechci utíkat bez boje,“ řekl francouzský středopolař na oficiálních stránkách letenského klubu. O české nejvyšší soutěži si myslí, že je to hodně kvalitní soutěž, kterou není jednoduché hrát, natož vyhrát.

Tak jako většina prvoligových klubů i Sparta absolvovala kondiční soustředění. To proběhlo ve Špindlerově Mlýně. „Příprava byla hodně náročná. Nikomu se nelíbí běhat a především ne ve sněhu. Ale moc dobře víme, že takovou přípravu potřebujeme. Pokud chceme obhájit titul a dostat se do Ligy mistrů, musíme makat. Špindl nás připravil velice dobře,“ pokračoval Sylvestre.

V Praze se mu moc líbí, rád se jen tak prochází v uličkách hlavního města. Stejně tak mu přirostla k srdci Barcelona, ve které má také spoustu kamarádů ještě z dob, kdy působil v tamním klubu. Všiml si však odlišností v mentalitě fanoušků. „Ve Španělsku fotbalem žijí všichni, celé rodiny jsou ve fanklubech svého týmu, je to spíše náboženství. V Česku je to méně intenzivní, ale třeba to také přijde,“ přeje si.

Reklama

Související témata: