Hlavní obsah

Brněnští fotbalisté odletěli na herní soustředění do Turecka

BRNO

Čtyři přípravné zápasy čekají fotbalisty FC Brno v rámci desetidenního herního soustředění v turecké Antalyi, na které ve středu odletěli z Vídně. Jejich soupeři budou v sobotu Sportul Bukurešť, v neděli Metalurg Doněck, v úterý Dynamo Drážďany a ve čtvrtek moldavský tým Zimbru Kišiněv. Ještě ve středu dopoledne podstoupili Brňané dvouhodinovou přípravu na domácím tréninkovém hřišti.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Čeká nás náročný týden. V něm budeme klást důraz na sehrání mužstva, ale se silnými soupeři očekávám už i dobré výsledky," řekl před odjezdem trenér Petr Uličný, který bude řešit v Turecku i náhradu za odchod Maria Holka do ukrajinského Dněpropetrovsku a také složení útoku.

Ve čtyřiadvacetičlenné výpravě je už i nová posila Josef Dvorník a také Luboš Kalouda, o němž má v tomto týdnu jednat v Praze Juventus Turín.

Naopak chybí zraněný útočník Tomáš Došek. Start do jarní části první ligy komplikuje Brňanům také disciplinární trest útočníka Pavla Simra, který nebude moci hrát ve dvou zápasech. "Nalezení vhodné útočné dvojice bude komplikované," řekl Uličný s tím, že situace při zranění Doška a trestu Simra je výzvou pro mladé hráče Jaroslava Boráka, Josefa Šurala i pro zkušeného Reného Wagnera. "Na hrotu útoku vyzkouším i Marka Střeštíka," dodal Uličný.

Hodně si kouč slibuje od příchodu obránce Dvorníka. "Zesílí se nám střed obrany a zvýší konkurence. Jsme ofenzivní tým, který ale dostává hodně branek. Nyní by se měla naše hra v defenzivě zlepšit," očekává Uličný.

Po návratu z Turecka už čeká na brněnské fotbalisty jen 7. února utkání s loňským rakouským mistrem Salcburkem a 10. února generálka v Senci.

Reklama

Související témata: