Hlavní obsah

Večeřovi přidělávají vrásky marodi

OSTRAVA

Trenéra Karla Večeřu trápí zdravotní problémy jeho hráčů. Ostravský Baník sice porazil v generálce na ligu slovenskou prvoligovou Dubnici 6:0, ale z hráčů, s nimiž se pevně počítalo, nemohli na vítkovickém vyhřívaném trávníku nastoupit Svěrkoš, Bystroň a Marek.

Článek

„Utkání s Dubnicí bych nenazýval generálkou, jen posledním přípravným utkáním, protože jsme nemohli nastoupit v očekávaném složení. Hodně hráčů je na marodce,“ posteskl si trenér Baníku. Z úterního zápasu s Vítkovicemi má Svěrkoš bolavý sval, Bystroň třísla, Metelka si v něm zlomil palec na noze, v sobotu ráno se Markovi vrátily bolesti naražené paty. Nepočítalo se s Tchuřem, který má natažené vazy v koleně, a mimo hru bude ještě nejméně tři týdny.

„Složení týmu nebylo optimální, proto jsem rád, že zápas kluci zvládli,“ pokračoval Večeřa. Podle včerejších zpráv z Bazalů by Bystroň, Marek i Svěrkoš měli být na zápas v Liberci připraveni. Start Metelky a Tchuře je vyloučen. „Celý týden budeme ještě pracovat na organizaci a souhře v obranné fázi naší hry. V ní děláme pořád hodně chyb,“ poznamenal Večeřa. Pravda je, že složení zejména stoperské dvojice se neustále mění. „Asi bude hrát Neu -wirth a s ním Bystroň, pokud bude zdráv. Možné též je, že Bystroň se posune do zálohy,“ dodal trenér.

Tomašák s Lukešem po operacích kolena s mužstvem trénují, ale zatím neodehráli v přípravě ani minutu. Bolf už je v pořádku a dohání manko ve fyzičce, ale termín jeho návratu je nejistý.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.