Hlavní obsah

Fotbalista Hartig si při rvačce v baru obnovil zranění kolena

OLOMOUC

Olomoucký fotbalista Lukáš Hartig si při konfliktu v baru obnovil vážné zranění kolena a jeho návrat na hřiště je v nedohlednu. Podle nepotvrzených informací se měl Hartig v noci na úterý zaplést do potyčky v jedné z olomouckých restaurací a během roztržky si poškodil vaz ve zraněném koleně.

Článek

"Je to pro nás nemilá a překvapivá zpráva, o celé záležitosti máme vesměs jen zprostředkované informace. Čekáme na lékařskou zprávu i vyjádření hráče," řekl ČTK sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

Incident se údajně odehrál z noci na úterý po ligovém utkání Olomouce se Spartou. Podle některých zdrojů se Hartig dostal do rozepře s olomouckými hokejisty, kteří slavili postup do semifinále play-off první ligy, ale skutečnou verzi příběhu na veřejnost nikdo nevynesl. Fotbalista se prý měl zranit po pádu ze schodiště. "Byl to konflikt jedince. Nikdo z hráčů Sigmy u toho nebyl, mužstvo se této události nezúčastnilo," zdůraznil Kubíček.

Hartig tím oddálil svůj návrat na trávníky minimálně o měsíce. Vedení olomouckého klubu je jeho chováním znepokojeno. "V televizním medailonku před utkáním se Spartou si ohromně pochvaloval, jak mu Olomouc vyšla vstříc a nespěchá na něj s návratem. Klub mu vytvořil veškeré podmínky k léčbě a regeneraci, ale on nás teď hrozně poškodil. Cizím zásahem se mu stalo, že se hned tak nevrátí," uvedl Kubíček.

Kubíček: Hartig poškodil klub

Jednatřicetiletý útočník by z kauzy nemusel vyváznout jen se zdravotními komplikacemi. Jestli však Olomouc sáhne k nějakém finančnímu postihu vyplývajícímu z porušení hráčské smlouvy, Kubíček netuší. "Překvapuje nás, že byl na neschopence a přitom se objevil v noci někde venku. Opakuji, že klub hrozně poškodil. Ale teď opravdu nevíme, zatím nemáme přesné informace," řekl Kubíček.

Do svého podzimního zranění byl Hartig oporou i nejlepším střelcem Sigmy. V Plzni si však utrhl čéškový vaz v koleně a podle nejoptimističtějších prognóz mohl v úplném závěru jarní části opatrně zkusit zápasovou zátěž.

Během dvou dnů stihla ligový kádr Olomouce druhá nepříjemnost. Hned o den později si v přípravném utkání olomoucké juniorky se Slováckem utrhl zkřížené vazy v koleně talentovaný útočník Jakub Petr a letošní sezóna pro něj skončila.

Reklama

Související témata: