Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi přichází éra kouče Karla Stannera

MLADÁ BOLESLAV

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný je na pozici hlavního trenéra nahrazen Karlem Stannerem. Ten ve středočeském klubu podepsal do 30. června tohoto roku. Na mimořádné úterní tiskové konferenci o tom informoval novináře prezident klubu FK Mladá Boleslav Josef Dufek. „Museli jsme reagovat na rezignaci, kterou podal Zdeněk Ščasný po utkání se Spartou. Myslím, že jsme volbou trenéra Stannera udělali správné rozhodnutí,“ řekl novinářům. U týmu se Ščasným končí také asistent trenéra Petr Čuhel a kondiční trenér Jiří Ryba.

Článek

Nebývá obvyklé, aby odcházející trenér svolal tiskovou konferenci. Zkušený kouč Ščasný se tak rozhodl z důvodu, aby objasnil své rozhodnutí k podání rezignace. „Nemám čeho litovat, prožil jsem tady krásné období, herně se nám dařilo, výsledkově už to ale tak dobré nebylo. Úspěchem nebyl jen postup do Poháru UEFA, v soutěži jsme mohli jít i dál,“ řekl Ščasný, který do Boleslavi přišel na podzim loňského roku.

„Neodcházím kvůli tomu, že jsme prohráli se Spartou, že jsem byl vyloučený na tribunu, nebo že byl vyloučený Rajnoch. Rozhodnutí ve mně dozrávalo,“ vysvětloval boleslavským fanouškům Ščasný. V čem byl důvod špatných výsledků týmu padesátiletý kouč komentuje slovy. „Tým hodně zasáhl očekávaný odchod Matějovského. Už jen to, že se Marek dostal do reprezentace, potvrdilo, že jsme předváděli dobrý fotbal. Bohužel ne úplně se nám ho podařilo nahradit,“ dodal Ščasný.

Stanner nejlepší volbou

V éře po Matějovském, současném hráči anglického Readingu, se počítalo s tvůrcem hry v podobě Slováků Opiely a Hodúra. První se bohužel zranil, na druhého mimo zranění dolehla tíha odpovědnosti. „Ivan Hodúr se bohužel zranil, na začátku na něj byl vyvíjen tlak, asi to taky nenesl dobře,“ vidí důvod slabší aklimatizace bývalého hráče Liberce.

„Jestli někdo zná klub Mladé Boleslavi nejlépe, potom je to Karel Stanner. V klubu působí s jednou přestávkou dvanáct let. Zná problematiku zdejšího klubu, zná jeho zázemí a v neposlední řadě má vynikající přehled v naší mládeži,“ vysvětluje důvod zvolení hlavního trenéra Stannera Dufek. „Myslím si, že jsme udělali dobré rozhodnutí. Uvidíme, jak se věci vyvinou po odehraných devíti utkáních. Bližší cíle si nespecifikujeme, chceme dát větší příležitost hráčům, které dnes ještě asi možná neznáte. Působení Stannera není podmíněné žádnými výsledky,“ dodal Dufek.

Stanner, který dříve působil v první lize jen jako asistent trenéra Ladislava Škorpila v Hradci Králové, je rád, že jeho předchůdce podal rezignaci sám, že nebyl odvolán. „Všechny lidi tady znám, znám problematiku klubu. Myslím si, že devět zápasů je dost dlouhá doba na to, aby se ukázalo, jestli to může pokračovat,“ připomněl Stanner posledních devět kol Gambrinus ligy, do jejíhož konce má smlouvu podepsanou. „Nejsem nervózní, ve fotbale se pohybuji od svého mládí,“ řekl držitel trenérské profesionální licence UEFA a nový kouč Boleslavi Karel Stanner.

Reklama