Hlavní obsah

Slavia může přijít o vedení v lize

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha jsou od sedmého kola Gambrinus ligy nepřetržitě ve vedení. Před druhou Spartou mají dvoubodový náskok. Právě letenský tým může v případě sobotní domácí výhry nad Jabloncem Slavii minimálně do její pondělní dohrávky ve Zlíně na čele tabulky poprvé v sezóně vystřídat. Sparta by se na první příčku podívala premiérově v probíhajícím ročníku.

Článek

Sešívaní se drží na první pozici od domácí drtivé výhry nad Zlínem 7:1 v osmém ligovém kole. Právě na zlínskou Letnou v dohrávce 22. kola v pondělí vyrazí. V loňském roce jeli ve stejném kole sešívaní na Slovácko, kde začali sérii nepříznivých výsledků, která je stála titul. V šesti utkáních tehdy získali svěřenci trenéra Karla Jarolíma pouhé tři body za tři remízy.

Sparťané hostí v sobotu Jablonec, se kterým však nemají příliš dobrou bilanci. Z posledních devíti utkání vyhráli pouze čtyři. V prvním vzájemném utkání sezóny letenští na severu Čech vyhráli 2:0 a tři body by si tým vedený Michalem Bílkem rád připsal i v nadcházejícím utkání.

V jarní části soutěže mají nad zbytkem ligy sparťané bodově navrch. V doposud odehraných pěti kolech získali 13 bodů za čtyři výhry a remízu 0:0 v Olomouci. Dokonce dokázali zlomit zlínské prokletí, kde zvítězili po dlouhých třinácti letech.

Červenobílí uhráli o tři body méně. Prohráli 1:2 v Brně a v divácky atraktivním střetnutí na Bazalech remizovali s Baníkem Ostrava 2:2.

Reklama

Související témata: