Hlavní obsah

Teplický Benát: Sezónu jsme si prohráli v předchozích zápasech

Pochmurná byla nálada obou táborů po výhře teplických fotbalistů na hřišti Bohemians 1905 2:0 ve 29. kole Gambrinus ligy. Zatímco domácí se výrazně přiblížili sestupu, Severočeši i přes zisk tří bodů mají na třetí příčku zaručující Pohár UEFA stále dál než hráči Ostravy a Brna, kteří také nezaváhali. „Do zápasu jsme šli s tím, že nějaká šance existuje,“ tvrdil po utkání novinářům střelec první branky Petr Benát.

Článek

I přes výhru jste stále pátí v tabulce, protože vaši konkurenti v boji o třetí místo také nezaváhali. Asi vás tedy vítězství ani tak netěší?

My jsme sem jeli s cílem vyhrát, což se nám podařilo. Nechtěli jsme se rozptylovat ostatními výsledky. Teď se budeme snažit doma porazit Kladno a doufat v zaváhání Brna a Ostravy.

Patrně vás stále mrzí prohry s Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi v posledních dvou utkáních, o kterých váš trenér Petr Rada řekl, že zkazily celou sezónu?

Je to těžké. My jsme si sezónu prohráli v předchozích zápasech. Zbytečně jsme ztráceli body i doma. Důsledkem toho, že jsme tyto utkání nezvládli bude asi to, že na konečném třetím místě nebudeme.

Bylo těžké hledat motivaci, když jste si závěr sezóny tak pokazili?

Do zápasu jsme šli s tím, že nějaká šance existuje. I kdybychom měli být na sedmém místě a o nic bychom nehráli, stejně bychom brali jen vítězství.

Jaké máte pocity vy sám, když jste svým gólem zavelel k vítězství?

Téměř po roce jsem hrál v základní sestavě, o to víc mě těší, že jsem mohl gólově přispět k výhře. Jsem rád, že jsme vyhráli.

Zajímali jste se o půli v kabině o výsledky utkání vašich konkurentů?

Když bych měl mluvit za sebe, výsledky jsem věděl až na konci. Myslím si, že v kabině nikdo z kluků neměl ponětí, jak se hraje na ostatních stadiónech.

Reklama

Související témata: