Hlavní obsah

Fotbalisty Zlína bude trénovat Mazura

ZLÍN

Novým trenérem fotbalistů Zlína bude Josef Mazura, který před měsícem skončil na lavičce Trnavy. Bývalý kouč Brna a Drnovic podepsal s vedením Tescomy v pondělí vpodvečer dvouletou smlouvu.

Foto: čtk

Trenér Josef Mazura (vlevo)

Článek

Dvaapadesátiletý Mazura nahradil Pavla Hoftycha, který se po minulé sezóně rozhodl předčasně ukončit smlouvu a přijmout nabídku druholigových Bohemians 1905. Hoftych působil ve Zlíně s malou přestávkou od roku 1999 a letos dovedl tým k osmému místu v první lize.

"Ve hře o trenérské místo byl zpočátku Jiří Bartl. Jednali jsme také s trenérem Stanislavem Levým, o kterého má zájem Ružomberok. Mezi oslovenými kandidáty byl rovněž Michal Bílek. Nakonec se nám jevila nejvýhodnější varianta po linii Brno - Zlín s Josefem Mazurou a jeho asistentem Petrem Maléřem. Zajímavá je zejména koncepce obou těchto trenérů na zapracování a rozvinutí spolupráce s trenéry mládeže v našem klubu," uvedl předseda zlínského představenstva Ladislav Valášek. Trenérem brankářů bude nadále Marek Kalivoda.

Loni dovedl Brno k pátému místu

Do české ligy se Mazura vrací po roční pauze. Loni dovedl Brno k pátému místu, ale přesto mu vedení klubu neprodloužilo smlouvu a angažovalo Petra Uličného. V domácí nejvyšší soutěži má bilanci 87 zápasů, 30 vítězství, 24 remíz a 33 porážek.

Prvním Mazurovým krokem bylo, že zkrátil hráčům o pět dnů letní dovolenou. Přípravu začne Zlín už ve středu 18. června.

"I když jsem měl i jiné možnosti, tak mě nabídka Zlína svou konkrétností oslovila nejvíce," řekl trenér Mazura, podle nějž dojde i k některým změnám v kádru. "Zatím je předčasné o těchto změnách hovořit. Dostal jsem seznam hráčů, se kterými mohu počítat. Model letní přípravy zůstává stejný. Jen jsem dal přednost dřívějšímu zahájení přípravy," dodal Mazura.

Vedení Zlína ukončilo hostování útočníka Milana Pacandy, na kterého neuplatnilo opci a vrátilo jej do Brna. "Zítra budeme jednat o prodloužení smlouvy se Zúbkem, který měl zájem jít do zahraničí. Máme zájem o Pilaře z Mostu. Z hostování se vrací do našeho kádru Bača a Konečník. Ve stadiu závěrečného dotažení je přestup Janíčka do Mladé Boleslavi," nastínil Valášek nejbližší změny ve zlínském klubu.

Reklama

Související témata: