Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy podlehli v přípravě Žilině

PRAHA

Fotbalisté Ostravy druhý zápas v letní přípravě prohráli, když podlehli slovenskému vicemistrovi Žilině 1:2. Baník bezmála hodinu utkání vedl po gólu Aleše Neuwirtha, ale svěřenci bývalého ostravského trenéra Pavla Vrby výsledek ve druhé půli během deseti minut otočili brankami Petera Štyvára.

Článek

Klání dvou ofenzivních soupeřů přineslo na úvod přípravy neurovnaný zápas, v němž hosté drželi krok pouze do poločasu. Neuwirth po Otepkově rohu hlavou dostal Ostravu do vedení, po přestávce však získali převahu domácí a Štyvár jim dvěma trefami v rozmezí jedenácti minut zajistil výhru.

Za Baník po příchodu ze Slavie poprvé nastoupila staronová posila David Střihavka, další hráči základní sestavy však scházeli. Nehráli brankář Petr Vašek, René Bolf a Martin Lukeš, útočník Václav Svěrkoš, který dolaďuje svůj odchod do Saturnu Moskevská oblast, ani záložník David Bystroň, jenž je před podpisem smlouvy s Levski Sofia.

Další přípravu Ostrava sehraje v sobotu proti HFK Olomouc.

Liberečtí fotbalisté porazili v přípravě Mladou Boleslav 2:1

V prvním přípravném zápasu před startem nové prvoligové sezóny ve středu liberečtí fotbalisté porazili Mladou Boleslav 2:1. V závěrečné čtvrthodině duelu v Raspenavě zajistil účastníkovi Poháru UEFA vítězství Frejlachův gól z pokutového kopu.

Vyrovnaný první poločas se obešel bez vyložených šancí, už krátce po změně stran se ale Liberec ujal vedení, když si na dlouhý Hauzrův výkop naběhl Nezmar a přehodil brankáře Šedu. O pět minut později dostal Řezníček míč do uličky a technickou střelou po zemi vyrovnal.

V 77. minutě fauloval Šeda pronikajícího Brožíka a Frejlach dal z penalty vítěznou branku. V posledních dvou minutách měla Mladá Boleslav možnost vyrovnat, ale Palát a po něm ani Řezníček své šance neproměnili.

Liberecký trenér Ladislav Škorpil připomněl, že při současném nabírání fyzické kondice byl zápas pro oba týmy určitou nadstavbou. "V období přípravy každý úspěšný výsledek potěší," prohlásil.

Také mladoboleslavský kouč Pavel Hapal naznačil, že hráči jsou dost unavení. "Nebylo to ani o výsledku, ale o tom vydat se ze sil a nechat na hřišti fyzično," konstatoval nový trenér středočeského klubu, který ještě nevyužil novou posilu Papadopulose.

Tepličtí mladíci si poradili s fotbalisty Modré 6:1

I ve značně kombinované sestavě zvládli fotbalisté Teplic své druhé přípravné utkání. Domácí Jiskru Modrá, hrající oblastní přebor, zdolali na promočeném trávníku 6:1. O dvě branky se postaral mladý záložník Martin Jindráček, další dvě přidal útočník Tomáš Jun. Utkání poznamenala silná průtrž mračen, která dnes zasáhla Krušnohoří, utkání se ale i přes drobné zdržení dohrálo.

Přípravné zápasy:
MŠK Žilina - Baník Ostrava 2:1 (0:1)
Branky: 59. a 70. Štyvár - 9. Neuwirth.
Sestava Ostravy: Buček - Řezník, Pavlík (46. Cigánek), Neuwirth, Tchuř - Rajtoral (63. Metelka), Marek (63. Ricka), Otepka (63. Ficek), Križan (46. Mičola) - Zeher, Střihavka (46. Přecechtěl).
Liberec - Mladá Boleslav 2:1 (0:0)
Branky: 51. Nezmar, 77. Frejlach z pen. - 56. Řezníček. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Pařík. Diváci: 200.
Liberec - 1. poločas: Hauzr - Dohnálek, Holeňák, Polák, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Šovčič - Blažek, Smetana; 2. poločas: Hauzr - Radzinevičius, Polák, Radek Dejmek, Liška (78. Dohnálek) - Kerič, Matula, Frejlach, Papoušek - Brožík, Nezmar. Trenér: Škorpil.
M. Boleslav - 1. poločas: Kubásek - Ševinský, Procházka, Janíček, Mach - Kysela, Rajnoch, Ganugrava, M. Sedláček - Mendy, Pecka; 2. poločas: Šeda - T. Sedláček, Rolko (48. Janíček), Procházka, Palát - Dittrich, Opiela, Ganugrava, Nečas - Schubert, Řezníček. Trenér: Hapal.
FK Teplice - Jiskra Modrá 6:1 (2:0)
Branky Teplic: 48. a 70. Jindráček, 57. a 61. Jun, 35. Breite, 43. Ljevakovič.
Sestava Teplic: Slavík (46. Belic) - Vidlička (63. Kaufman), Pimpara, Bartoš, Hanzlík - Jindráček, Breite, Ljevakovič (68. Sabou), Gašparík (73. Doležal) - Hesek (46. Jun), Smíšek (46. Smola). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.