Hlavní obsah

Slavia otočila duel s Teplicemi, Liberec prohrál v Budějovicích

PRAHA

V předposledním podzimním kole fotbalové Gambrinus ligy zvítězila Slavia doma nad Teplicemi 3:1 a vede ligu o osm bodů. Budějovice porazily Liberec 2:0 a Brno zdolalo Zlín 3:0. Tři body získali také fotbalisté Mladé Boleslavi, když udolali Bohemians. Po výhře nad Ostravou v poměru 2:1 se radovali i Olomoučtí. Víkendový program načalo uktání Viktorie Žižkov s Příbramí, ve kterém domácí vyhráli 2:0.

Článek

České Budějovice přivítaly na svém stadiónu fotbalisty třetího Liberce a chtěly potvrdit dobré výsledky z posledních zápasů. Ve 20. minutě byli blízko brance hostující hráči, ale Bílek svou bombou z  hranice vápna trefil pouze břevno jihočeské branky.

Další příležitost měli Liberečtí ve 40. minutě, ale proti Blažkovi se zaskvěl Kučera. Po změně stran se role otočily. Několik okamžiků po zahájení druhého poločasu trefil Benát tyč Zlámalovy branky. O čtyři minuty později si Benát vše vynahradil a poslal domácí do vedení. Na 2:0 zvýšil z penalty po faulu na Limberského opět Benát.

Slavia otočila po poločase

Nepříznivě se vyvíjelo utkání pro Slavii, která prohrávala po prvním poločase s Teplicemi 0:1 gólem Štěpána Vachouška. Po změně stran se dočkali také sešívaní, když byl v pokutovém území sražen Ivana a penaltu přetavil ve vyrovnávací branku Tomáš Necid.

Z domácích spadla nervozita a o šestnáct minut později poslal Pražany do vedení šťastnou hlavičkou Tijani Belaid. V 77. minutě dal vítězství definitivní podobu svou druhou brankou v utkání Necid, když hlavičkou překonal teplického gólmana.

Kladno porazilo Plzeň

Předposlední Kladno přivítalo osmou Plzeň a dlouho se nebylo na co dívat. Vše podstatné se událo až ve druhém poločase. Po hodině hry rychle rozehráli domácí přímý kop, který krásnou střelou zakončil Jiří Šisler a poslal Kladno do vedení. Středečeši už výsledek v závěru dokázali uhlídat a připsali si tři důležité body v boji o záchranu v nejvyšší soutěži.

Do Brna přijel Zlín s cílem uhrát co nejlepší výsledek, jeho snaha však vzala za své po pětadvaceti minutách, kdy se po obrovské chybě hostů trefil Došek, jenž nekompromisní střelou propálil Baránka. Ve 35. minutě byl Zlín blízko vyrovnání, ale pokutový kop Lejsal Vyskočilovi parádně zlikvidoval. Sedm minut po přestávce přidal Došek druhý zásah a bylo po zápase. Deset minut před koncem na konečných 3:0 pro Brno zvýšil dalekonosnou ranou Marek Střeštík.

Dlouho se zdálo, že Mladá Boleslav doma překvapivě ztratí body za bezbrankovou remízu se střížkovskými Bohemians. Velké šance Papadopulose a Nečase totiž skončily pouze těsně vedle tyčí Beláňovy branky. Až čtyři minuty před koncem rozhodl o plném bodovém zisku pro boleslavský celek Řezníček, jenž dokázal zužitkovat přesný Procházkův centr.

Olomouc porazila Ostravu

Olomouc hostila ostravský Baník a již po třinácti minutách se mohli domácí radovat z branky. Heidenreich nacentroval míč z levé strany do vápna, kde faulovali Bolf s Neurwithem nabíhajícího Ordoše a Bolf si při nedovoleném zákroku nešťastně srazil míč do vlastní sítě. Vyrovnání přišlo ve 26. minutě a postaral se o to ostravský kanonýr Václav Svěrkoš, který po brejku přes třetinu hřiště přesně zamířil.

Po změně stran se hosté snažili vstřelit vedoucí gól, ale Střihavkova rána skončila pouze na břevně a tak se prosadili domácí. V 68. minutě zahrával rohový kop Melinho a jeho centr se snesl přímo na hlavu Komárka, jenž z malého vápna poslal Hanáky opět do vedení. Do konce utkání už další branka nepadla a Olomouc se tak díky třem bodům posunula na čtvrtou příčku za Ostravu.

15. kolo Gambrinus ligy:
Neděle 23. listopadu:
Viktoria Žižkov - Příbram 2:0on-line
Branky: 25. Švancara, 62. Kalod.
Č. Budějovice - Liberec 2:0on-line
Branky: 49. a 57. z pen. Benát
Kladno - Plzeň 1:0on-line
Branka: 62. Šisler
Brno - Zlín 3:0on-line
Branky: 23. a 52. Došek, 81. Střeštík
Ml. Boleslav - Bohemians 1:0on-line
Branka: 86. Řezníček
Olomouc - Baník Ostrava 2:1on-line
Branky: 13. vlastní Bolf, 68. Komárek - 26. Svěrkoš
Slavia Praha - Teplice 3:1on-line
Branka: 53. Necid (p.), 70. Belaid, 77. Necid - 11. Vachoušek
Pondělí 24. listopadu:
Jablonec - Sparta Praha (24.11., 17:15)on-line

Reklama