Hlavní obsah

Šmicer po Příbrami: Když netrefíte bránu, nemůžete vyhrát

Po měsíční pauze zaviněné zraněním lýtka v duelu s Aston Villou se v Příbrami vrátil na trávník v dresu Slavie její nejzkušenější hráč Vladimír Šmicer. I když patřil k nejlepším, ani on další dvoubodové ztrátě nezabránil. Sám měl na kopačce jednu tutovku. "Když netrefíte bránu, nemůžete vyhrát. Je škoda v takovémhle utkání nezvítězit," litoval po utkání Šmicer.

Článek

Je remíza v Příbrami pro Slavii velkou ztrátou?

Určitě jsme tam chtěli vyhrát. Nějaké šance jsme měli, dokonce i penaltu, bohužel jsme je nedali. Příbram sice dobře bránila, ale my jsme ty příležitosti měli využít. Já sám měl jednu velkou. Když ale netrefíte bránu, nemůžete vyhrát. Je škoda v takovémhle utkání nezvítězit.

Podruhé v řadě jste nedali gól, čím to je?

Taková chvíle přijde na každé mužstvo. My jsme v průběhu podzimu dávali hodně branek, najednou se to zaseklo v Žilině a teď v Příbrami. Musíme to zkoušet dál. Máme před sebou ještě dva zápasy Poháru UEFA, v němž se nám také střelecky nedaří. Čekají nás těžcí soupeři, Hamburk a Ajax, musíme to prolomit, pokud chceme myslet na postup.

V čem vidíte největší sílu Hamburku?

Špičkové bundelsigové mužstvo, což hovoří za vše. Mají výbornou ofenzivu, tým dobře diriguje syn našeho kouče Karla Jarolíma David. O to bude zápas zajímavější. Hrát se s nimi ale dá, jako s každým. Jen musíme lépe zacházet s šancemi, které si vytvoříme. V takovém zápase nelze očekávat, že by jich bylo hodně.

Vraťme se k právě skončenému ligovému podzimu. Ten se vám bude hodnotit dobře...

Byl výborný a nic na tom nemění a remíza v Příbrami. Máme solidní šestibodový náskok na Mladou Boleslav. Na začátku podzimu to nevypadalo tak dobře, když vedla Sparta.

Nemáte obavu z tradiční slávistické jarní krize?

Musíme se dobře připravit přes zimu a na jaře si pak dát pozor, aby se něco takového už neopakovalo. Tohle si Slavia ale říká už padesát let. Loni jsme vedli o pět bodů a náskok jsme dokázali ztratit. Nebýt dárku, který nám na jaře dala Sparta, titul bychom nezískali. Liga ještě zdaleka není rozhodnutá, i když předpokládám, že i Ostrava a Mladá Boleslav na jaře něco poztrácejí. Navíc všechny největší soupeře, seřazené v tabulce pod námi, máme doma.

Takže jste rád, že je Sparta deset bodů za vámi?

To určitě. Náskok na ni nesmíme ztratit, ale to platí na všechny soupeře.

Co jste říkal hattricku svého kamaráda Patrika Bergra?

Překvapil mě. Má teď čtyři góly, já jen tři. O to víc jsem chtěl alespoň jeden dát v Příbrami. Ale Patrikovi to přeji. Fanoušci od něj chtěli víc, než mohl dát. V tom srabu, v jakém Sparta na podzim byla, udělal maximum. Bez něj by na tom byli na Letné ještě hůř.

Jak jste osobně spokojen se svým podzimem?

Vzhledem k tomu, že jsem kvůli zranění achilovky začal později letní přípravu, bylo to půl na půl, jestli se vůbec vrátím. Návrat se mi ale docela povedl. V polovině sezóny jsem si poranil lýtko v duelu s Aston Villou a vrátil se až v Příbrami. Snažil jsem se mužstvu alespoň trochu pomoci. Podstatné je, že Slavia vede ligu. Myslím si, že jsme odehráli dobré zápasy a hráli to, co jsme chtěli. Remízy mrzí, ale každý občas klopýtne.

Reklama

Související témata: