Hlavní obsah

Kočovníci Berger a spol. probouzejí svá těla v Málaze

PRAHA

Hongkong, 46 hodin v Praze, Málaga. To je nahuštěný itinerář posledních dnů fotbalistů Sparty. Po návratu z exotického Novoročního poháru se doma stačili akorát tak pořádně vyspat, a zase vyrazili na druhé herní soustředění. Brblat ovšem nemohou, jde do tuhého. Ve Španělsku už bude trenér Jozef Chovanec pomalu rozdávat trička do základní sestavy pro jaro.

Foto: www.sparta.cz

Fotbalisté Sparty na jednom z prvních výběhů v Málaze, první zprava kapitán Patrik Berger.

Článek

Připadají si jako kočovníci. V sobotu dopoledne přistáli v Praze po dlouhé cestě z Hongkongu. Doma se pozdravili s rodinami a v pondělí ráno byli na letišti znovu, tentokrát aby nabrali kurs Málaga. „Už abychom seděli v letadle na cestě domů,“ ušklíbl se zkušený brankář Jaromír Blažek.

Podcenit však nemůže nic on ani nikdo jiný. Ve hře je příliš mnoho. „Ve Španělsku nás čeká klasické herní soustředění, evergreen a poslední blok každé zimní přípravy. Jde tady o souhru jednotlivých řad, ověření si jednotlivých herních variant. A samozřejmě o finalizování sestavy,“ poukazuje hlavní trenér Jozef Chovanec.

Letenští mají jasno o upraveném programu čtyř zápasů, které je ve Španělsku čekají. Ve středu začnou s Austrií Vídeň, v pátek následuje polský mistr Wisla Krakov, v sobotu Dynamo Kyjev a v úterý na závěr rumunský Temešvár, který ještě na podzim vedl Dušan Uhrin mladší.

Na golfové hřiště se zatím jen koukají

Do luxusního hotelu La Cala dorazila výprava v pondělí v půl páté a hned po jídle se Patrik Berger, Tomáš Řepka a spol. vydali na první výběh do okolí. „Kluci potřebují probudit svá těla,“ uculoval se první kouč Martin Hašek dbající přes zimu na zlepšení fyzické kondice týmu. Na golfové greeny, které hotelový komplex obklopují, si fotbalisté zatím musejí nechat zajít chuť, byť třináctistupňové teplo a sluníčko k relaxaci přímo vybízejí...

V Praze se mezitím dolaďují další změny v kádru. Sparta stále usiluje o rakouského stopera Hohenedera a blíže neurčeného gólového útočníka, které by Chovanec rád přivítal ještě na část soustředění.

Personální ředitel Jakub Otava naopak v úterý potvrdil, že na Letné definitivně skončil Nejc Pečnik. Pražané předčasně ukončili Slovincovo hostování z NK Celje. Stále nejistý je osud Karola Kisela, jemuž těsně před podpisem nevyšlo angažmá v Besiktasu Istanbul. Sparta preferovala záložníkův odchod do zahraničí, ale v únoru se už může přestupovat jen v Rusku a ve Skandinávii. Není tak vyloučeno, že zkušený Kisel stráví jaro v letenském béčku.

Reklama

Související témata: