Hlavní obsah

Fořt vystřílel Slavii titul a v létě zase zmizí do Francie

Tak přece jen našli nového Necida. Útočník Pavel Fořt přišel v zimě do fotbalové Slavie na hostování z Toulouse, aby nahradil podzimního kanonýra. Kromě jedné trefy v Jablonci střelecky mlčel a teprve v posledních zápasech dal Českým Budějovicím i Viktorii po dvou gólech. Tím svému mužstvu titul přece jen vystřílel a mohl se vrhnout do velkých oslav.

Článek

Utkání na Žižkově se vám povedlo parádně.

Poslední dva ligové zápasy mi vyšly, dal jsem v nich čtyři góly. Máme titul, jsem šťastný.

Fanoušci zase skandovali „Pivo, vodka, becherovka, Pavel Fořt“ - co z toho si na oslavu dáte?

Určitě pivo. Ani nevím, co je připraveno. Oslavy zorganizují ti zkušenější, co zažili titul už loni. Jenže ti staří kluci tolik nevydrží, až odpadnou, tak tu jejich roli převezmu.

Loni se hrálo o titul až do posledního kola, letos je rozhodnuto dříve.

Loni to měli kluci asi těžší. Teď na jaře bylo důležité, že když jsme v pěti zápasech po sobě nevyhráli, naši konkurenti také moc nebodovali.

Slavit jste začali hned na Viktorii, do šatny jste po zápase přišel téměř polonahý.

Všechno jsem rozdal. Zbyly mi jen elasťáky. A taky kopačky, protože ty budu na závěrečná dvě ligová kola potřebovat.

A co s vámi bude, až je odehrajete?

To je celkem jasné. V létě se vrátím do Francie, začnu přípravu v Toulouse a pak se uvidí, co dál. Mám tam ještě na sezónu smlouvu, takže si myslím, že mě nebudou chtít nechávat v Čechách. Mě ostatně láká zahraničí, to je má priorita.

Už jste někdy zažil takovou euforii jako po zisku titulu?

S Toulouse jsem skončil třetí ve francouzské lize, to byl také docela hukot, ale s titulem se to srovnat nedá. A to všechno teprve vypukne.

Přišel jste v zimě nahradit kanonýra Necida, ale gólů jste moc nedával...

Tomáš měl výjimečný podzim, dal 11 gólů. V důležitých zápasech s Českými Budějovicemi i na Žižkově jsem se však vždy trefil dvakrát, takže můžu být spokojený.

Nezáviděl jste loni svým bývalým spoluhráčům titul?

Spíš jsem jim ho přál. Na posledním zápase s Jabloncem jsem se byl podívat, byl jsem šťastný za ně. Pak jsem to oslavil s kamarády u nás na vesnici.

Už jste v kariéře něco vyhrál?

Třetí místo ve francouzské lize je také velký úspěch, dříve jsem vyhrával jen žákovské turnaje. Teď můžu říci, že jsem mistr české ligy, a to už mi nikdo nevezme.

Reklama

Související témata: