Hlavní obsah

Kladno - Ostrava 0:1Kladno brzy vědělo, že je zachráněno, takže ani prohra ho nerozházela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Zeher 0 : 1

KLADNO

Velice záhy doletěla na Kladno informace z Jablonce, že konkurent domácích v boji o záchranu na severu Čech prohrává, takže Hřídelovi svěřenci ubrali z nasazeného tempa a snahy rozhodnout hned v úvodu. A když se pak o přestávce dozvěděli, že Zlín odjede z Peltova města s pořádnou dardou, dohráli zápas o existenci v úplném klidu a ani prohra po Zeherově gólu je z míry nevyvedla. Podstatné pro ně bylo, že ligu udrželi.

Článek

Hned v úvodu vystrašil kladenský Zachariáš ostravskou obranu, neboť se prodral do svou slibných příležitostí, ale když brankář Buček jeho tvrdou střelu vyrazil, přeřadili i domácí na klidnější a hlavně opatrnější tempo. Logicky, protože ve vytrvalém lijáku a na trávníku kluzkém jako led jim bylo jasné, že nesmí udělat chybu. Zajištěnou obranu tudíž povýšili nade vše, ale i tak si vytvořili územní převahu. Ovšem jen platonickou, která nepřinášela šance, natož pak góly.

Baník se zmohl jen na jakýsi náznak výpadu, který ovšem Marek do konce nedotáhl, Kladno nejvážněji pohrozilo v nastaveném čase první půle, kdy Drsek hlavičkoval nad břevno.

Po změně stran už hráli domácí v naprostém klidu, neboť díky zprávám z Jablonce už měli jistotu, že jsou v nejvyšší soutěži zachráněni. Pochopitelně že za této konstelace chtěli oslavit ligové bytí výhrou, takže si pokračování převahy vytvořili, o několik závarů před Bučkovou bránou se postarali. Gól však nedali, naopak sami tři minuty před koncem inkasovali. Zeherova trefa jim však radost zkazit nemohla, neboť navzdory prohře se v nejvyšší soutěži udrželi.

Kladno – Ostrava 0:1 (0:0)
Branka: 87. Zeher. Rozhodčí: Kocourek – Lhoták, Štěrba. ŽK: Bartoš - Neuwirth, Mičola. Diváci: 3214.
Kladno: R. Pavlík – Bartoš, Drsek, Beneš, Procházka – Bartek (58. Holub), Strnad, Szabo, Hajník – Klinka (67. Zoubele), Zachariáš (76.Šisler). Trenér Martin Hřídel.
Ostrava: Buček - Zawada, Neuwirth, P. Pavlík, Wojnar (57. Kraut) - Rajtoral (70. Bartl), Marek, Tomašák, Metelka, Mičola (87. Ricka) - Zeher. Trenér Verner Lička.

Reklama

Související témata: