Hlavní obsah

David Kobylík: V Sigmě jsem skončil, ale budoucnosti se nebojím

OLOMOUC

Pouze půl roku trvalo angažmá Davida Kobylíka (27), který se do Olomouce vrátil po létech ze zahraničí. Vedení Sigmy totiž na něj neuplatnilo opci a tak někdejší mistr Evropy v jednadvacítkách v pondělí balil kufry.

Foto: Petr Marek, Právo

David Kobylík

Článek

„Těch šest měsíců však hodnotím pozitivně, byť mé osobní představy byly jiné. Dostali jsme se a i s mým přispěním do pohárové Evropy a tak mohu odejít se vztyčenou hlavou. Momentálně sice jasnou představu nemám, ale budoucnosti se nebojím. Bude to otázka nabídky. Zda zůstanu doma, nebo odejdu do ciziny, nevím. Teď ještě nic konkrétního nemám. S tak rychlým koncem v Olomouci jsem totiž nepočítal a proto jsem ani nic neřešil. Nějaké možnosti však jsou. Uvidím, co přinesou příští dny,“ řekl Právu Kobylík.

Přiznal ovšem, že ho mrzí způsob, jakým v Olomouci skončil. „Oficiálně mi nikdo neřekl, že končím. V neděli ale vypršel termín pro uplatnění opce a tu Sigma neakceptovala, což samozřejmě musím respektovat. Takový je život a tak to v Olomouci chodí. Hořkost vůči Sigmě ovšem žádnou necítím, byť jsem si svůj konec tady představoval jinak. Myslel jsem, že jednou tady kariéru zakončím, což se mi už asi nepodaří. Hrál jsem ale tady vždycky rád a v té souvislosti chci poděkovat fanouškům, kteří mi to tady zpříjemňovali. Klubu jsem výkony na hřišti vydělal pětadvacet miliónů a ti lidi v ochozech to parádním vztahem ke mě ocenili a toho si nesmírně cením. Budou mi chybět,“ dodal Kobylík.

„David měl pocit, že dostává málo prostoru. Já však byl opačného názoru. Patřil k nejvytíženějším hráčům. Když hrál jen část zápasu, byl vždy mužem okamžiku. Pokud však nastoupil od začátku, nebylo to ono. Byl na něm znát herní a hlavně tréninkový výpadek. Byl však nespokojen se svou situací a proto se tři kola před koncem ligy rozhodl, že u nás nebude pokračovat. Proto klub neuplatnil opci,“ řekl k odchodu Kobylíka kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Reklama