Hlavní obsah

Tesařík po červené trpěl na vrátnici

TEPLICE

Takhle rychlé vyloučení fotbalová liga dlouho nepamatuje. V 56. minutě utkání osmého kola upřel teplický záložník Dušan Tesařík oči do země a zdrceně kráčel do kabin. Před chvílí nedal zcela jasnou šanci - mohlo to být 2:1, on by byl hrdinou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Teplický fotbalista Tomáš Hunal (uproštřed) se raduje z gólu v síti Liberce společně s Voříškem (vlevo) a Doležalem.

Článek

Místo oslavování vyčítal rozhodčímu Jaroslavu Járovi, že neodpískal roh a ,žlutilo" se. Co víc? Po pár vteřinách zůstal po jeho zákroku ležet Karol Kisel... Červená! Liberec hrál přes půl hodiny s jedním mužem navíc. "Během minuty se osud úplně otočil," kál se Tesařík. Na stadiónu po vyloučení zůstat nesměl, nemohl spoluhráčům ani fandit, sudí ho tam nenechali.

"Tak jsem vše sledoval na vrátnici v televizi. Byly to muka," usmál se. Na rozhodčího prý nijak sprostý nebyl. Ale jelikož s ním diskutoval už v první půli, Járovi došla trpělivost. "Jasný roh, jen pan sudí ho neviděl. Dušan opravdu nenadával, jen to neunesl a říkal, že má pískat roh," popisoval situaci kapitán Pavel Horváth.

"Aby ne, když soupeř míč vykopne z prázdné branky, tak přece nemůže míč zůstat Liberci," přikývl Tesařík. Nic podobného nezažil. Rovnou červenou kartu, to už ano, ale toto ne. "Před Kiselem jsem zabrzdil a on mi přepadl přes nohu," pravil k okamžitě následující druhé žluté kartě. "Jestli dostanu pokutu? Nevím, já jsem teď hlavně šťastný, že to kluci tak báječně zvládli."

Mnozí se shodli, že týmu vlastně pomohl... "Emoce k fotbalu patří, byl to evidentní roh. Dušan ale ví, co ode mě může čekat," pravil trenér Frantrišek Straka. "Asi odměnu, vyloučení Teplice hodně nabudilo," tradičně bonmotoval liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Reklama