Hlavní obsah

Zoubele v premiéře obstál, těšilo kouče Plíška

Tepličtí fotbalisté se po sobotních zápasech Gambrinus ligy vrátili do čela tabulky, když si poradili s posledním týmem soutěže. Trenéra Jiřího Plíška potěšil i úspěšný debut záložníka Lukáše Zoubeleho v teplickém dresu. A kouč věří, že tým zvládne i nadcházející náročný program v lize.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Lukáš Zoubele.

Článek

V zápase s Bohemians Praha chyběl na teplické soupisce kromě několika dalších marodůpoprvé i útočník Vondrášek. Co je s ním?

Má pohmožděné koleno a po konzultaci s lékaři jsme se rozhodli, že dostane volno. Budeme dělat všechno pro to, aby byl k dispozici pro další utkání.

V útoku nastoupila dvojice Libor Došek-Aidin Mahmutovič. Jak jste byl s nimi spokojen?

Poznávají se a sehrávají na hřišti, protože Došek je novým prvkem pro naši hru. Myslím, že ukázali potenciál a společnou perspektivu.

Premiéru v teplickém prvoligovém dresu si odbyl záložník Lukáš Zoubele. Obstál?

Velmi dobře. Do utkání vstoupil aktivně. Měl několik dobře rozehraných situací pro tým. S nervozitou si poradil. Až se více uklidní, bude velkou posilou. Naposledy hrál za Teplice v dorostu a jsme rádi, že se přes hostování v Ústí nad Labem a v Kladně vrátil do mateřského klubu.

Jak hodnotíte terén, na kterém se bojovalo?

Důležité bylo, že se nám podařilo hrací plochu připravit tak, aby se dalo vůbec hrát. Hráči se všem lidem, kteří na úpravě trávníku pracovali, odměnili tím nejlepším způsobem, tedy dobrým výkonem a vítězstvím. Věříme, že ve středeční dohrávce s Plzní bude terén ještě lepší než v sobotu.

Co očekáváte od duelu s Plzní?

Těžký zápas. Přijede kvalitní soupeř, který o víkendu vyhrál v Liberci. Plzeň má spoustu výborných fotbalistů. To dokumentuje i postavení Západočechův tabulce. Předpokládám, že i v Teplicích budou mít ambici hrát aktivně, takže by to mohl být i pro diváky zajímavý fotbal.

Reklama

Související témata: