Hlavní obsah

Slavia - Liberec 0:2Jarní zmar Slavie pokračuje - prohrála i doma a navíc s Libercem!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kerić 0 : 1
25. Vulin 0 : 2

PRAHA

Jarní zmar fotbalové Slavie pokračuje. Jarolím tým padl v epilogu k 21. ligovému kolu i ve svém Edenu, kde ho porazil na jaře se podobně trápící a body rozdávající Liberec. Stačilo mu k tomu málo - během šesti minut udeřit dvakrát chorvatskými legionáři Keričem a Vulinem a zdecimovaní Pražané se už na odpověď nezmohli.

Článek

Už po šesti minutách celému Edenu poprvé zatrnulo. Liberecký Kerič se řítil do šance víc než vyložené a i když ji neproměnil, úleva nepřišla. Srazil se totiž s gólmanem Romanovsem, jenž v bráně Pražanů nahradil v předchozích jarních zápasech nepříliš jistého Slováka Seneckého, takže se zdálo, že prokletí věčně zraněného lotyšského legionáře bude pokračovat.

Tentokrát se sice Romanovs zvedl a v bráně zůstal, ale za dalších třináct minut už se s Keričem ani srazit nestačil a jen registroval, jak pod jeho tělem putuje míč do sítě. Pro bídným jarem tolik decimovaný Jarolímův tým úder do vazu, z něhož se už neprobral. Bezradný, pomalý, všude druhý, bezradný v obraně a bezelstný ve hře dopředu čekal na další ránu z milosti.

Po šesti minutách skutečně přišla, neboť po Dočkalově rohovém kopu se Krajčík s Kopicem se zájmem dívali, jak se hlavou parádně trefuje i druhý z Chorvatů v libereckých službách Vulin. Nad Edenem znělo rekviem, neboť na jaře zatím naprosto neškodní a body na kdekomu na požádání rozdávající Severočeši měli hru pod kontrolou.

Až po dvojnásobném střídání během přestávky se Slavia trochu probrala, neboť Šenkeřík vnesl do její ofenzivy alespoň trochu pohybu, po dvaceti minutách se ovšem její snažení zase rozplynulo, takže končila ve stejném zmaru, bezmoci a beznaději, v jakém zápas začala. Podruhé po sobě prohrála, vidina obhajoby titulu zmizela definitivně a cesta do pohárové Evropy se zdá po prohře s Libercem také zarubaná.

Slavia - Liberec 0:2 (0:2)
Branky: 19. Kerič, 25. Vulin. Rozhodčí: Drábek - Lhoták, Lakomý. ŽK: Zeman, Dejmek, Kerič, Zich. Diváci: 7418.
Slavia: Romanovs - Kraj, Trapp, Kopic, Hubáček - Janda, Ragued, Koreš (46. Trubila), Grajciar (75. Jar. Černý) - Vlček, Kysela (46. Šenkeřík). Trenér Jarolím.
Liberec: Zich - Zeman, Polák (81. Gecov), Dejmek, Janů - Dočkal, Bosančič (72. Holeňák), Vácha (78. Kelič), Frejlach, Vulin - Kerič. Trenér Petřík.

Reklama

Související témata: