Hlavní obsah

Teplice chtějí být ještě zkušenější a silnější

TEPLICE

Udržet pohromadě stávající kádr se povedlo v Teplicích, a tak vedení klubu může vyhlásit odvážné, ale reálné cíle pro příští prvoligový ročník. „Mužstvo je dlouhodobě stabilizované a očekáváme, že bude ještě silnější a zkušenější. Přejeme si lepší výkony a umístění, než bylo jarní čtvrté místo,“ prohlásil ředitel klubu František Hrdlička na předsezónní tiskovce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek

Článek

Hrát o evropské poháry, nic jiného Teplické nezajímá. „Ale jsme si vědomi, že podobný cíl má snad devět celků. Takže čekáme dramatičnost až do poslední chvíle. Větší příležitost by měli dostávat i naši odchovanci, kterých je v širším třicetičlenném kádru sedmnáct,“ připomněl klubový šéf.

Trenér Jiří Plíšek je srozuměn s velkými ambicemi. „Chceme se sami posunout o kousek dál. Vnitřní přesvědčení nás burcuje k tomu, abychom se porvali o nejvyšší příčky. Je dobře, že díky stabilizaci kádru máme z čeho čerpat. Tým má svůj potenciál, který se dá ještě pozvednout. Přesuny mladých hráčů do kádru jsou krokem do budoucna,“ uvažoval kouč.

Unavený balón

Jak hodnotil přípravu? „Odtrénovali jsme všechno, co jsme si předsevzali. Kádr je stoprocentně připraven na zahájení ligy. I přesto, že generálka nedopadla podle představ, co se týče střelecké produktivity. Mužstvo si ale vytvářelo příležitosti a balón byl možná unavený, že se mu nechtělo spadnout do branky,“ rozebíral Plíšek.

Jeho svěřenci se museli spokojit s přípravou v tuzemských podmínkách. „Ale vůbec si na to nestěžuji. V Teplicích i okolí jsme měli dobré podmínky včetně soustředění v Modré na Děčínsku. Ukázali jsme se v Lounech, Duchcově, Krupce, Litoměřicích, aby nás viděli i tamní fanoušci. Chtěli jsme tím propagovat teplický fotbal v regionu. Možná nám chyběla větší konfrontace se zahraničními soupeři, alespoň jsme si zahráli s polskou Wroclaví,“ líčil trenér.

Mužstvo má podle něj rezervy i po taktické stránce. To, že nepřišly žádné posily, Plíška neznervózňuje. „Jak jsem už naznačil, máme kam sáhnout. Nový hráč musí být buď talentem s perspektivou, nebo hráčem, který bude při vynaložení finančních prostředků okamžitě přínosem. A věřím, že pokud se nám bude vyhýbat marodka, tak jsme schopni zvládnout ligovou sezónu s kádrem, který je k dispozici,“ dodal kouč.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.