Hlavní obsah

Po fotbale v Mladé Boleslavi skončilo na policii 24 fanoušků

MLADÁ BOLESLAV

Při nedělním utkání první fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Ostravou bylo předvedeno na policejní služebnu 24 neukázněných fanoušků. Jeden z nich zaútočil na policistu, jeho případem se bude zabývat soud.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Řádění fanoušků ostravského Baníku.

Článek

Policie v souvislosti se zápasem vyšetřuje dva trestné činy, vedle útoku na úřední osobu ještě podezření z krádeže. Magistrát bude řešit celkem 23 přestupků, řekl dnes ČTK mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Utkání bylo podle něj vyhodnoceno jako rizikové, proto byly do akce nasazeny téměř dvě stovky policistů. První problém musela řešit pořádková jednotka už na nádraží, kde jeden z fanoušků znečistil vagon a odmítl uposlechnout výzvy policistů.

Během prvního poločasu se pak skupinka fanoušků Baníku snažila dostat na stadion přes plot. Po opakované výzvě policistů, kterou ignorovali, proti nim bylo použito donucovacích prostředků. Jeden fanoušek následně zaútočil na policistu. Při cestě ze stadionu pak policie řešila ještě napadení jednoho muže v ulicích Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: