Hlavní obsah

Po Chovancovi terčem i Jarolím, slávisté budou křičet „Pleška ven!“

PRAHA

Horké křeslo není v případě trenérů pražských S jen nadneseným přirovnáním. Zatímco příznivci fotbalové Sparty požadovali minulý týden demisi Jozefa Chovance, fanoušci Slavie chystají na dnešní televizní předehrávku 7. ligového kola s Olomoucí protestní akci za odvolání Karla Jarolíma. Ta se ponese pod heslem „Pleška ven!“

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím se má dnes stát terčem kritiky svých fanoušků.

Článek

Býval to tradiční pokřik. Když se fanouškům Slavie v předmistrovské éře něco nelíbilo, začali směrem k bývalému generálnímu řediteli klubu Vladimíru Leškovi skandovat „Leška ven!“ Tentokrát má zrekonstruovaným Edenem poprvé zaznít upravený pokřik „Pleška ven!“ na účet bezvlasého kouče Karla Jarolíma.

Trenér se po krátké letní pauze do Slavie vrátil a jeho tým odstartoval ligu čtyřmi zápasy bez porážky. Potom však narazil na „severní vítr“ a prohrál doma s Libercem i v Teplicích. Sešívaní tak znovu figurují mimo pohárové příčky, až za klopýtající Spartou.

Slavia bude chtít využít otevřené hry Sigmy

Naopak páteční soupeř červenobílých je v pohodě. Olomouc ještě neprohrála a v tabulce je druhá hned za Plzní. „Čeká nás mužstvo, které má formu, ale určitě není neporazitelné,“ burcuje hráče Karel Jarolím. „Pokud chceme uspět, musíme zlepšit naši produktivitu, v zakončení musíme být důraznější a pohotovější,“ přeje si slávistický kouč.

Jeho svěřenci věří, že by jim mohl vyhovovat otevřený fotbal Hanáků. „Další ztráty si nemůžeme dovolit a nad Olomoucí musíme vyhrát, už kvůli našim fanouškům,“ apeluje záložník Jaroslav Černý.

Hanáci vyhráli v minulé sezóně oba vzájemné zápasy. „My snad opatrní ani být neumíme. I na Slavii chceme být hodně aktivní. Ale samozřejmě bude záležet na soupeři a jeho síle. Pokud nás bude nutit k chybám, budeme na to muset reagovat,“ zvedá hozenou rukavici olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Zápas začíná v 17:30, přímý přenos vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: