Hlavní obsah

Plzeň uštědřila nováčkovi z Ústí sedmigólový debakl a suverénně vede ligu

PRAHA

Skutečně ve velkém stylu vládne Plzeň fotbalové lize. V duelu osmého dějství ustědřila před vyprodanými ochozy sedmigólový výprask Ústí a její podzimní bilance je skutečně famózní. Z osmi zápasů 22 bodů a skóre 24:5! Druhý nováček z Hradce Králové si vedl o poznání lépe mež Ústí, neboť uhrál doma bezgólovou remízu se Slavií. Překvapením kola je prohra Teplic doma s dosud posledním Brnem.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se před vyprodanými tribunami radují z výhry 7:0 nad Ústím.

Článek

Vedoucí Plzeň už do přestávky doslova rozstřílela nováčka z Ústí. Trenér Západočechů Pavel Vrba své hráče před soupeřem varoval a ti si vzali jeho slova k srdci. Už ve 4. min. šli zásluhou Koláře do vedení, takže utkání se vyvíjelo podle jejich představ. A když ve 27. min. přidal Bakoš druhou branku, nebylo o resumé pochyb.

Však také ještě před přestávkou přidal Petržela třetí gól a proměnil zápas v exhibici, při níž se severočeský nováček díval, jak se hraje moderní fotbal. Samozřejmě že inkasoval další branky - tu čtvrtou přidal ještě před půlí z pokutového kopu nařízeného za stažení Koláře v šestnáctce Horváth. Po přestávce pak kanonáda v domácím podání pokračovala a Ústí se před vyprodanými ochozy, do nichž se namačkalo 7425 diváků, jen dívalo a divilo, jakou lekci dostává. Nakonec Severočeši odjeli se sedmigólovým výpraskem.

Klokani slavili důležitou výhru

Zabrat ovšem musí i vršovičtí klokani, kteří se v Edenu představí v duelu s Příbramí. „Nezdarů bylo až moc, proto jsme se vytratili z Prahy a absolvovali krátké soustředění ve Vrchlabí. Potřeboval jsem dát mužstvo dohromady, neboť proti Příbrami musíme bezpodmínečně bodovat,“ vysvětloval trenér Pavel Hoftych, že jeho klokani se chystali na zápas obzvláště pečlivě. Vyplatilo se jim to, neboť proti Příbrami měli navrch a deset minut před přestávkou šli zásluhou Štohanzla do vedení. Po změně stran mohli vedení zvýšit, ale Škoda či Kufman víc než slibné příležitosti nevyužili. Nakonec se klokani o výhru moc a moc strachovali, protože v samém závěru nastřelil Tarczal břevno a Ricka rovněž vyrovnání odmítl.

Votroci obrali o body  i Slavii

Po dvou prohrách zabodoval i Hradec Králové, jenž pod malšovickými lízátky obral i třetí pražský celek. Poté, co porazil Spartu a uhrál remízu s Bohemians ukopal bezgólovou remízu i se Slavií. "Měli jsme ale vyhrát. V první půli měl sudí pískat proti Pražanům jasnou penaltu, na Černého to byl ve vápně přece faul," zlobil se kouč Východočechů Václav Kotal, jehož svěřenci měli k vítězství skutečně blíž. Zvláště hlavička střídajícího Hochmeistera v poslední minutě si o gól říkala, ale Vaniak ji zlikvidoval.

Brno to v Teplicích umí

Brnu se sice na podzim vůbec nedaří, na teplických Stínadech ale zahrát umí. Ostatně, z posledních pěti zápasů tam prohrálo jediný. „Reprezentační přestávku jsme využili, na ligové scéně by se to mělo konečně projevit,“ věřil v obrat trenér Karel Večeřa.

Začátek zápasu jeho přání naplnil, neboť už ve 2. min. vstřelil Střeštík vedoucí gól a Brno mělo na Stínadlech navrch. Teplice se ovšem ze šoku vzpamatovaly a ještě před přestávkou dokázaly skóre srovnat. Jenže hned po půli jim zasadil Tomáš Došek další ránu. Po střele tečované domácím Rosou do břevna dopravil hlavou míč přece jen do sítě.  Severočeši se z ní dlouho probírali, ale postupně si přece jen převahu vytvořili. Zvláště, když Brnu byl v 76. min. vyloučen Polách a hrálo jen v deseti. I v oslabení ovšem výhru uhájilo a tři body si odvezlo.

Osmé kolo fotbalové Gambrinus ligy
Pátek
Liberec - Ostrava 4:1
Branky: 18. Kerič, 40. Nezmar, 47. Fleišman, 90.+2 Papoušek - 4. Šmejkal.
Sobota
Sparta - Jablonec 1:0
Branka: 87. Kucka
Slovácko - Č. Budějovice 2:0
Branky: 42. Nestorovski, 90. Volešák
Neděle
Hradec Král. - Slavia  0:0
Plzeň - Ústí  7:0
Branky: 4. a 58. Kolář, 27. Bakoš, 34. Petržela, 42. Horváth z penalty, 49. Limberský, 67. Navrátil.
Teplice - Brno  1:2
Branky: 39. Kalivoda - 2. Střeštík, 54. T. Došek.
Bohemians 1905 - Příbram 1:0
Branku: 35. Štohanzl.

Reklama