Hlavní obsah

FOTBAL: Tragický Baník utrpěl doma s Mladou Boleslaví čtyřgólový debakl

OSTRAVA

Již minulá sezóna se jim nepovedla a novou začali fotbalisté Baníku Ostrava ještě hůř. Po třech kolech jsou bez bodu, neboť i ve třetím dějství prohráli. Na svém hřišti podlehli Mladé Boleslavi 1:4 po hrubých individuálních chybách, které Středočeši trestali. Zvláště údery v nastaveném čase byly hodně kruté.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z vedoucího Kuličova gólu.

Článek

Baník se mění za pochodu. Již po prvním kole nahradil Karola Marka trenér Pavel Malura. Po druhém kole zase klub juniorského reprezentanta Hušbauera prodal do Sparty a na hostování si naopak pořídil záložníka Poliačeka ze Žiliny.

Sobotní zápas 3. kola
Baník Ostrava - Mladá Boleslav 1:4on-line
Branky: 87. Zejdler - 24. Kulič, 77. Bulut, 90. + 3. Chramosta, 90. + 4. Wojnar.

„Boleslav do ligy vstoupila cennou remízou v Jablonci a hubenou výhrou nad Slováckem. Navíc Středočeši hráli evropský pohár. Určitě je však Boleslav soupeřem, se kterým se dá hrát. Věřím, že si s ní poradíme,“ sliboval před utkáním Malura.

Zůstalo však u slibu, neboť Středočeši měli navrch, už v úvodu si připravili několik slibných šancí a ve 24. min. šli po parádní přihrávce Šírla Kuličovou trefou zaslouženě do vedení. Domácí kouč se moc zlobil na Řezníka, který bránění vyloženě vypustil.

Nic platné mu to nebylo. Baník pokračoval v tragických výkonech podzimu, takže Mladá Boleslav měla navrch. Zaslouženě, protože měla navrch fotbalově i nasazením a bojovností, svou roli určitě sehrálo i to, že trenér Středočechů Miroslav Koubek loni v Ostravě působil a domácí tým dokonale zná. Výsledkem toho byl druhý gól, který vstřelil ze šestnácti metrů v 77. min. Bulut.

Domácí sice tři minuty před koncem snížili hezkou trefou Zejdlera, na vyrovnání však už nedosáhli, naopak po další hrubé individuální chybě v nastaveném čase inkasovali, neboť je ztrestali Chramosta a odchovanec Baníku Wojnar.

Reklama