Hlavní obsah

Slavia reparát nesložila, Petrouš se po remíze s Duklou třese

PRAHA

Reparát za týden starý debakl v Jablonci fotbalistům Slavie nevyšel, neboť v prologu k sedmému ligovému kolu doma v pražském derby jen remizovala s Duklou. Dost možná, že bezgólovým výsledkem se dny trenéra Michala Petrouše na lavičce „sešívaných“ definitivně naplnily.„Chápu, že fanoušci zvyklí na úspěchy a tituly jsou nespokojeni, ale já to kvůli řvoucím divákům rozhodně nevzdám,“ nepřipouštěl domácí trenér Michal Petrouš, že by svou slávistickou misi sám ukončil.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Adam Hloušek (vpravo) se chystá krýt míč před Tomášem Pospíšilem z Dukly Praha

Článek
Fotogalerie

Slávistickému kouči Petroušovi šlo o přežití, proto do derby s Duklou samo sebou nasadil všechny nové akvizice, které mu majitel klubu Řebíček v posledních dnech a týdnech koupil. Blažka z Liberce, Frejlacha z Ostravy i třeba Hlouška, jenž před týdnem při blamáži v Jablonci na trávník nesměl... A hráči také pochopili, že musí za svého kouče trochu bojovat, takže si tentokrát trochu aktivněji přece jen počínali a jistý náznak převahy si v první půlhodině vytvořili.

Hosté jim ale jejich počínání notně usnadnili, neboť se stáhli na vlastní půli, s útočením si hlavu moc nedělali a mysleli jen na to, jak se nedopustit chyby a nenabídnout Slavii šanci. Zvláště když už ve 2. min. gólman Rada zazmatkoval, při odkopu napálil míč do Pospěcha a pak se jen vyděšeně díval, jak odražený balón míjí opuštěnou bránu.

To ovšem byla první a až na Blažkovu hlavičku těsně před přestávkou vlastně jediná příležitost Petroušova týmu za celý poločas, neboť ukvapené pokusy Blažka, Pospěcha a Hlouška mířící vysoko nad Radovu bránu se vážně brát nedaly.

"Věděli jsme, že Slavia hraje o všechno, o trenéra pak minimálně. Tomu jsme naši taktiku uzpůsobili. Snažili jsme se hru maximálně zjednodušit, aby nás domácí nedostali pod tlak," přiznával někdejší slávista a dnes trenér Dukly Luboš Kozel, že chtěl ze situace panující v Edenu profitovat.

Slávista Zbyněk Pospěch (vlevo) v souboji s Mikulou z Dukly Prahafoto: Právo/Petr Horník

Po změně stran už ovšem Dukla odvahu sebrala, začala se také pouštět do útočení a několikrát dokonce branku Slavie ohrozila. Hlavně Lietava brankáře Čontofalského vystrašil, i když pálil jen do boční tyče.

Domácí naopak ztráceli čím dál tím víc půdu pod nohama, ani střídání jim nepomohla a nakonec byli rádi, že se protrápili k bezgólové remíze, po níž je trenér Petrouš v ještě větším ohrožení. Logicky, protože předvedeným výkonem jeho tým zase propadl a víc než remízu si nezasloužil.

„Potřebuji čas, abych nové hráče do sestavy zapracoval. Mužstvo nemáme rozhodně špatné,“ vedl si i po bezgólové remíze  trenér Petrouš svou.

Otázkou ovšem je, zda mu slávistické vedení čas dopřeje. Zvláště, když majitel klubu Aleš Řebíček prohlásil, že v derby s Duklou hraje trenér o angažmá. „Je to realita. Jedním uchem jsem to vyslechl, druhým vypustil. Teď záleží na vedení, jak situaci vyhodnotí. Já ale chuť a sílu pokračovat mám,“ opakoval, že navzdory dalšímu bodovému manku – a s Duklou k tomu – chce ve Slavii pokračovat. „Vedení ale musí říci, zda je spokojeno či nikoli, zda chce okamžitě výsledky, nebo zda míní dál pokračovat v nastoupené cestě a mužstvo budovat.“

Slavia – Dukla 0:0
Rozhodčí: Paták – Filípek, Lhoták. ŽK: Hloušek, Blažek, Frejlach - Vrzal, Gedeon. Diváci: 6 671.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hurka - Frejlach (76. Paprčiak), Petrák, Jarolím, Hloušek - Pospěch, Blažek (76. Trubila). Trenér Petrouš.
Dukla: Rada - Pospíšil, Mikula, Švejdík, Vrzal - Podrazký (67. Malý), Gedeon, Hanousek - Berger (89. Vorel), Lietava, Markovič. Trenér Kozel.

Reklama

Související témata: