Hlavní obsah

České Budějovice by mohly angažovat brankáře Blažka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalový brankář Jaromír Blažek, který v prosinci skončil v pražské Spartě, by mohl chytat v Českých Budějovicích. Záležet bude na tom, zda se Jihočechům podaří i na jarní sezónu získat mladého chorvatského gólmana Mateje Delače z Chelsea. Pokud by ho londýnský klub do Dynama nakonec neuvolnil, mohl by devětatřicetiletý Blažek na jaře obléci českobudějovický dres.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka a Jaromír Blažek v dresu Sparty před silvestrovským derby se Slavií.

Článek

Jihočeši prý uvažovali o Blažkovi už před Vánoci. Tiskový mluvčí klubu Radim Šupka ve středu řekl, že proběhl kontakt mezi klubem a brankářovým agentem.

Kouč Jihočechů František Cipro neskrývá, že by Blažka v týmu rád přivítal. S ostříleným veteránem se zná ze společného působení ve Slavii, Blažek totiž pod Ciprem chytal v závěru mistrovské sezóny 1995/96.

"Jarda je podle mého názoru pořád jedním z nejlepších ligových brankářů, pomohl by každému týmu. U nás to v první řadě závisí na tom, jestli se vrátí brankář Delač z Chelsea," řekl Cipro.

Delač přišel do Dynama na doporučení Petra Čecha v průběhu podzimní sezóny a kryl záda týmové jedničce Zdeňku Křížkovi. Devatenáctiletý chorvatský talent zasáhl do dvou duelů domácího poháru proti Žižkovu. Oba kluby pak jednaly o tom, zda bude Delač na jihu Čech hostovat i na jaře.

"Podle posledních zpráv by se měl zapojit s naším týmem do přípravy tenhle týden. Pokud se tak stane, varianta s Jardou Blažkem by nejspíš padla," uvedl čtyřiašedesátiletý Cipro.

Reklama

Související témata: