Hlavní obsah

Sparta rozhodla ve 45. vteřině, Liberec přestřílel Hradec

PRAHA

Po pátečním jarním televizním prologu na Julisce, kde v malém pražském derby porazila Dukla žižkovskou Viktorku, pokračovalo v sobotu 17. kolo první fotbalové ligy třemi zápasy. Slavia remizovala v Příbrami 0:0, Liberec pak doma přestřílel Hradec Králové 3:1. V posledním sobotním klání naplno bodovala Sparta, když porazila Slovácko 1:0 gólem Keriče ve 45. vteřině hry.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťanská radost vypukla už v první minutě po gólu Keriče.

Článek
Fotogalerie

Jedno z nejpříjemnějších překvapení podzimní části Gambrinus ligy Příbram přivítala na úvod jarní sezóny pražskou Slavii. Domácí byli aktivnější. Už v první půli zakombinoval Pleško s Pilíkem a našel osamoceného Krbečka, který odkrytou branku přestřelil. Ve druhé půli mohl první gól vstřelit Kraus, ale taktéž minul. V 72. minutě se Krbeček řítil sám na gólmana, Berkovec ale jeho střelu dokázal vytěsnit na roh. V závěru se velké šance dočkali i Pražané, ale Škoda po Blažkově asistenci bránu minul z malého vápna a oba soupeři se rozešli po remíze 0:0.

Domov je pro Liberec ošidný

Ve druhém sobotním střetnutí se v tabulce druhý Liberec utkal s jedenáctým Hradcem Králové a chtěl pochopitelně své postavení potvrdit. Zvláště když se během zimy podařilo pod Ještědem udržet mužstvo pohromadě.

Liberec byl od počátku aktivnější a zaslouženě šel do vedení ve 32. minutě, když se trefil Breznaník, jenž utekl po straně a křižnou ranou k zadní tyči nedal Koubkovi šanci. Hradec v průběhu první půle domácího gólmana příliš neohrozil.

Aktivnější byl Liberec i po přestávce, hned po šesti minutách druhé půle se trefil Štajner. Zasekl si míč v šestnáctce, zbavil se protihráče a přesnou ranou k tyči rozvlnil podruhé hradeckou síť. Hosté dohrávali oslabeni o jednoho muže, Jedunov si za simulování v libereckém vápně vysloužil v 72. minutě druhou žlutou a musel předčasně pod sprchy. Přesto se dokázali střelecky prosadit a sedm minut před koncem snížili zásluhou Hochmeistera, který krásnou střelou zpoza pokutového území vymetl pavučinky v Bičíkově brance.

Na to ještě dokázal Liberec odpovědět, v 90. minutě stanovil konečný výsledek Bosančič, prosadil se povedenou střelou do horní části branky.

Sparta jasným favoritem

Tečku za sobotním programem udělal na Letné zápas vedoucí Sparty se Slováckem. Oba týmy i fanoušci nejdříve uctili památku zesnulého sparťanského místopředsedy Lukáše Přibyla, brzy poté ochozy nadchl trefou hned po 45 vteřinách hry Kerič. Razantní start, další góly v první půli ale Pražané nepřidali.

Po obrátce si Sparta zahrála přesilovku, když musel předčasně ven hostující Ondřejka za hrubý faul na Krejčího. Sudí Jech neváhal ani okamžik a ihned vytáhl červenou kartu. Další gól už ale nepadl.

Fotbalová Gambrinus liga - 17. kolo
Pátek
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:0
Sobota
Příbram - Slavia 0:0on-line
Liberec - Hradec Králové 3:1on-line
Branky: 32. Breznaník, 51. Štajner - 83. Hochmeister.
Sparta - Slovácko 1:0on-line
Branka: 1. Kerič.
Neděle
15.00Mladá Boleslav - Ostravaon-line
17.00Teplice - Plzeňon-line
17.00Bohemians - Jablonecon-line
Pondělí
18.00Olomouc - Č. Budějoviceon-line

Reklama