Hlavní obsah

Košťál: Za Sionka nikdo nenabídl ani deset miliónů

PRAHA

Na nevděčnost Libora Sionka si v online rozhovoru s fanoušky postěžoval šéf fotbalové Sparty Vlastimil Košťál. "Financovali jsme mu operaci po těžkém zranění, rehabilitace, dovolené... A on se rozhodl neprodloužit smlouvu," napsal příznivcům Košťál. Zároveň dodal, že nabídky za Sionka se nikdy nepohybovaly ani v rovině 10 miliónů korun.

Článek

"Za celou dobu, co byl naším hráčem, tedy zhruba pět ročníků, nepřišla jediná konkrétní nabídka od 10 miliónů výše," prohlásil sparťanský boss s tím, že Sionko velké kluby odrazoval především špatnou koncovkou. Sparta by hráči prý zajistila lepší transfer, pokud by prodloužil. Sionko to však odmítl. "V létě by byl zadarmo, proto jsme museli jednat," zdůraznil Košťál.

Štajner nebere nejvíce

Na dotaz fanoušků Košťál popřel, že by se nový přírůstek v rudém dresu Jiří Štajner stal nejlépe placeným hráčem klubu. Tím zůstal Karel Poborský. Sparta se ohledně Štajnera s Hannoverem neshodla na výši opce, pokud však někdejší liberecký střelec na Letné uspěje, bude vedení klubu jednat o přestupu.

Šéf Sparty také nevyloučil, že by se v létě mohl na Letné objevit další navrátilec z bundesligy - Vratislav Lokvenc. "Jeho angažování zatím není aktuální, ale v létě je možné všechno."

Košťál se vyjádřil i k budoucnosti trenéra Kotrby. Ten před časem požádal o uvolnění z funkce. "Já si přeji, aby Sparta byla na jaře úspěšná a my mohli Kotrbovi nabídnout novou smlouvu," řekl prezident Sparty. Často se spekulovalo o nástupu kouče Beránka, který po podzimu opustil lavičku rivala ze Slavie,. "Jeho angažmá v Edenu nebylo úspěšné, ale určitě patří k trenérské špičce," podotkl jen Košťál.

Reklama

Související témata: