Hlavní obsah

Nervózní Sparta remizovala se Sigmou bez branek

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha se v úvodním utkání 20. kola Gambrinus ligy nedokázali proti hostům z Olomouce střelecky prosadit a museli se spokojit s bezbrankovou remízou. Na svém kontě tak Pražané mají 35 bodů a ze třetího místa se budou dívat na nedělní utkání druhé Slavie v Jablonci a vedoucího Baníku, který v pondělí hraje se Žižkovem.

Článek

Hlavní postavou televizní předehrávky byl gólman hostí Martin Vaniak, který domácím fotbalistům spálil takřka každou šanci, ke které se dostali. "Bohužel chytal dobře," sarkasticky ocenil Vaniakův výkon kouč Sparty Jiří Kotrba. Vaniak si tak v sobotním utkání na Letné připsal 95. čisté konto v kariéře.

Sparťané sice byli aktivnějším týmem, avšak scházel důraz v koncovce. Letenští si zvláště ve druhé půli vypracovali slibné šance, které však do jedné promarnili. Před poloprázdnými ochozy od první minuty nenastoupil Lukáš Zelenka, kterého trápily střevní potíže. Na kocni prvního poločasu však již střídal Labanta a na hře domácích se jeho příchod ve druhé půli příznivě projevil.

Zelenka se předvedl ve 48. minutě pohotovou střelou z voleje, kterou stačili hostující obránci odvrátit na roh. Sparťanská aktivita sice stále narůstala, ale na skóre to nemělo žádný vliv. Od domácích se odklonilo i štěstí, když Poborského trestný kop v 57. minutě skončil na spojnici a o minutu později Jun po Michalíkově uvolnění nastřelil tyč. Obrana Sigmy však s největší obětavostí hatila útočné plány domácích. A když se přeci jen Sparťané dopracovali před bránu a měli příležitost ke střele, narazili na zeď v podobě brankáře Vaniaka, který za svá záda nechtěl žádný míč pustit.

Sparta Praha vs. Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Jára - Tulinger, Talpa. ŽK: Johana, Hübschman - Reiter. Diváci: 4011.

Reklama

Související témata: