Hlavní obsah

V Jablonci skončím, připustil trenér Komňacký

Jablonec nad Nisou

Jablonecké jarní tápání pokračuje. Tři prohry v řadě v součtu ligy a poháru během týdne přidělávají další vrásky na tváři trenérovi Františku Komňackému. Zkušený fotbalový kouč už připouští, že v klubu v létě skončí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Severočeský tým inkasoval v nynější neúspěšné sérii sedm gólů, z toho čtyři v Příbrami, jeden na Spartě a dva dokonce na domácí půdě od pražské Dukly. A to se spíš čekalo, že Jablonečtí se pokusí především nabrat sebevědomí před středeční pohárovou odvetou se Spartou.

„V první půli jsme hráli pomalu, nepřesně, bez důrazu, agresivity a srazil nás brzy obdržený gól," ohlédl se Komňacký za duelem s Duklou a přidal další negativa: „Vinou naší nekoncentrovanosti při standardních situacích jsme ztráceli odražené míče a soupeř naopak hrozil z brejků. A když nedáme branku ani z penalty, nemůžeme vyhrát. Chybí nám nejen herní sebevědomí, ale už i kvalita. Domácí zápasy se tak sobě dost podobají."

Poslední šance pro Jablonec je v poháru

Jablonec je v útlumu, přesto má ještě šanci nepovedenou ligovou sezónu zachránit aspoň postupem do finále Poháru České pošty, jehož vítěz půjde do pohárové Evropy. Bude tedy středeční souboj se Spartou pro severočeský tým zápasem jara, nebo vůbec roku?

„Tahle otázka v sobě skrývá i odpověď, takže říkám ano. Víme, o co hrajeme. Budeme dohánět jednogólové manko z Letné, chceme se držet do posledního dechu. Nebylo by ale dobré teď vnášet do mužstva paniku. Hodlám ho co nejlépe připravit na Spartu. Po středě bude situace jabloneckého fotbalu z pohledu perspektivy jasnější," uvažoval kouč, který naznačil, že by po necelých pěti letech mohl z Jablonce odejít.

„Vyhlížíme konec sezóny, aby se nově dalo začít pracovat na návratu mužstva ke kvalitám, jaké tady mělo před dvěma lety nebo ještě před rokem. A logika věci směřuje k tomu, že se dá vyměnit buď dvacet hráčů, nebo jeden trenér. A všichni cítíme, co je jednodušší," dodal Komňacký.

Reklama

Související témata: