Hlavní obsah

Pár dní s reprezentací bylo super, ale už myslím na novou sezónu, říká gólman Grigar

O týden pozdější nástup do letní přípravy fotbalistů Teplic měl brankář Tomáš Grigar. Důvod byl jednoduchý: zkušený gólman se nedlouho po skončení jarní části domácí sezóny zúčastnil reprezentačního kempu v Rakousku, ale na evropský šampionát už podle dřívější dohody neodcestoval. Nyní se v klubu chystá na příští sezónu.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar.

Článek

Znal jste svou úlohu na reprezentačním soustředění?

Trenér Bílek mi hned říkal, že jsem tam jen pro jistotu, kdyby se někdo z gólmanů zranil. Jarda Drobný měl ještě menší problémy a Petr Čech přijel do Rakouska až o pár dní později, protože absolvoval nabitý program po triumfu v Lize mistrů.

Jakou zkušenost jste si odnesl?

Bylo to super. Poznal jsem v akci hráče, kteří působí v zahraničí a bylo to na nich vidět. Všichni kluci, kteří jsou v reprezentaci, tam patří zaslouženě.

Jak nahlížíte na svou pozici v národním týmu?

Myslím, že je to pořád stejné. Jsou tam tři kvalitní gólmani a trenér s nimi hodně počítá. Jsme smířeni s tím, že Petr Čech je jasná jednička a takhle to bereme.

Sledoval jste EURO?

Samozřejmě a tvrdím, že postup do čtvrtfinále byl pěkným úspěchem. V Polsku jsem ale nebyl. Dovolenou jsem strávil v Egyptě.

Jak bylo těžké se zapojit do herní části klubové přípravy?

Měsíc jsem nic nedělal s balónem, takže zpočátku mi v zápase s Nitrou míč trošku padal z rukou. Ale jinak to bylo v pohodě. Na soustředění v Modré jsme absolvovali dvoufázové i třífázové tréninky.  Jsem unavený, jenže stejně jsou na tom i ostatní kluci.

Nezáviděli vám spoluhráči v legraci, že jako gólmani nemusíte tolik běhat?

To je všude. I když dřete do morku kostí, budou vám říkat, že děláte málo (úsměv).

Reklama

Související témata: