Hlavní obsah

Další kouč končí. Koubek z Boleslavi po porážce se Slováckem rezignoval

Mladoboleslavští fotbalisté jsou bez trenéra. Miroslav Koubek rezignoval okamžitě po sobotní porážce 1:3 se Slováckem v sedmém kole Gambrinus ligy. Vše nejdříve řekl hráčům v šatně, pak informoval vedení klubu. Důvod? Středočeši prohráli třetí zápas za sebou a jsou v tabulce až jedenáctí se sedmi body. Mladá Boleslav je přitom tradičním účastníkem "dostihů" o evropské poháry.

Foto: Petr Horník, Právo

Nyní již bývalý trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Miroslav Koubek

Článek

Koubek je čtvrtým trenérem, který od začátku první ligy opustil funkci. Před ním skončili Miroslav Soukup ve Slovácku, František Cipro v Českých Budějovicích a David Vavruška v Příbrami.

"Necítím správnou kontinuitu v rovině trenér a mužstvo. Od vedení klubu jsem měl podporu a chtěl bych mu proto poděkovat. Mám právo skončit, moje rozhodnutí je definitivní," uvedl Koubek na tiskové konferenci po zápase.

Předtím svoje rozhodnutí oznámil v šatně hráčům. Koubek přiznal, že v něm tento krok zrál delší dobu a porážka 1:3 byla poslední kapkou. "Záleželo na tom, co bude v zápase. Kdybychom vyhráli, tak by vše bylo v jiné poloze. Jedná se pouze o kdyby. Cítím zklamání z jiných věcí. Už delší čas," řekl Koubek.

Tým Mladé Boleslavi převzal loni v létě a přivedl ho na konečné čtvrté místo. V minulosti trénoval v první lize Baník Ostrava, Kladno a Viktorii Plzeň. V nejvyšší soutěži odkoučoval 129 zápasů.

Reklama

Související témata: