Hlavní obsah

Baník si poprvé zahraje Tipsport zimní ligu, vrací se i Slavia

Praha

Hned dvanáct prvoligových týmů se představí ve dvacetičlenném poli účastníků 16. ročníku fotbalové Tipsport zimní ligy, která proběhne v lednu příštího roku. Po čase se do soutěže vrací Slavia a vůbec poprvé se přihlásil ostravský Baník. Vítězství z letošního roku obhajuje Jihlava.

Foto: Milan Malíček, Právo

Latkova Slavia se na vlastní umělce v Edenu vrátí do zimní ligy.

Článek

„Jednali jsme i s našimi pohárovými zástupci. Sparta však plánuje zimní přípravu v zahraničí a Plzni se prý turnaj nehodí do koncepce. Naopak slávistický kouč Petr Rada zájem projevil a také Baník hned po první schůzce svůj start potvrdil," vysvětluje ředitel turnaje Lukáš Tuček, bývalý mluvčí fotbalové reprezentace.

Tipsport zimní liga 2013
Skupina A (Praha-Eden): Slavia, Teplice, Liberec, Jablonec, Bohemians 1905.
Skupina B (Beroun): České Budějovice, Hradec Králové, Dukla, Viktoria Žižkov, Táborsko.
Skupina C (Brno): Brno, Jihlava, Slovácko, Zlín, Znojmo.
Skupina D (Karviná): Baník Ostrava, Olomouc, Karviná, Frýdek-Místek, Orlová.

Turnaj se bude hrát ve čtyřech skupinách, jejichž vítězové postoupí do závěrečného Final Four (víkend 26.–27. ledna v Berouně). Pro nejlepší týmy je připravena celková prémie půl miliónu, z toho vítěz získá 250 tisíc korun. „Díky pořadatelství Karviné se poprvé dostáváme i na severní Moravu. Zásadní změnou je, že i nepostupující týmy sehrají během posledního víkendu zápasy o umístění. Všem klubům tak garantujeme pět utkání a pevnou termínovou listinu," poukazuje Lubomír Ježek, mluvčí Tipsportu.

Zatímco v minulosti se turnaj hrál i na Slovensku, tentokrát se bez zahraničních účastníků obejde. „Jednali jsme s Ružomberokem, Čadcou, Trnavou a Žilinou, ale nakonec jejich funkcionáři vždy odpověděli, že nepřijedou. Vzhledem k poloze jsme pak tentokrát neoslovovali německé kluby," říká Tuček.

Reklama