Hlavní obsah

Sigma kanonádou přeskočila Jablonec do čela, ale kouč Pivarník euforii brzdí

Olomouc

Trenér olomoucké Sigmy Roman Pivarník duel s Příbramí označil za klíčový v boji o titul a jeho svěřenci to pochopili. Podali parádní výkon, vstřelili šest krásných branek, Ordoš se hatrickem dostal do čela tabulky střelců a Sigma o skóre před Jabloncem vévodí lize.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoučtí Zdeněk Klesnil (vlevo) a Michal Ordoš se radují z gólu do sítě Příbrami.

Článek

„Příště nás čeká Plzeň, poté doma Jablonec. V těch zápasech se bude vše lámat. Proto jsme tři body potřebovali jako sůl a jsem rád, že jsme je vydolovat dokázali. Ještě více mě však těší předvedený výkon. Ten byl opravdu parádní a klukům za něj musím poděkovat. Mrzí mě však hluchá desetiminutovka ve druhé půli. V té jsme ztratili koncentraci a soupeř nás za to gólem potrestal. Měl i další šanci, která jej mohla vrátit do zápasu, ale naštěstí nás podržel gólman Zlámal," měl jasno Pivarník, který prokázal neskutečnou intuici.

Blahu, který úspěšně zaskakoval za zraněnou jedničku Zlámala, nechal přes skvělé výkony na lavičce a v Olomouci populární „Boby" se mu odvděčil. Totéž se dá říct o dvojici krajních ofenzivních borců Petrovi a Navrátilovi, kteří dosud příliš příležitostí nedostávali. „V poháru proti Dukle však hráli výborně a tak jsem jim dal šanci a oni ji chytili za pačesy," tvrdil Pivarník.

„Byl to zápas Kuby Petra. Ten dvěma parádními trefami rozhodl," podpořil trenérův názor kanonýr Michal Ordoš, který přidal poslední tři góly Sigmy a vyhoupl se před Tecla do čela tabulky střelců. „Kádr máme široký, kvalitních hráčů minimálně sedmnáct a tak, když jsme zdraví, mívám dilema. A zatím, na co vsadím, vychází," dodal k tomu olomoucký kouč.

Zároveň připustil, že v dané situaci, kdy jsou jeho svěřenci na výsluní, musí tvrdě krotit euforii. „Když se daří, všichni se radujeme a to je třeba akceptovat. Všeho však s mírou. Třeba po vítězném pohárovém duelu s Duklou měli kluci nosy nahoře až příliš a tak jsem je musel dostat z hrušky dolů. Něco podobné lze určitě čekat i teď. Je však nutné postupovat citlivě a to je občas problém. Snad to společně všichni zvládneme," doufá Pivarník, která si dovede některé své hráče představit i v reprezentaci.

„Jsem však dalek toho, abych trenéru Bílkovi do toho mluvil. Jen on ví, kdo mu do týmu pasuje, či nikoliv. Pokud ale mohu, tak musím jmenovat Tomáše Hořavu. Mluví se o něm, že je defenzivní hráč a ty Bílek prý nepotřebuje, ale on je ofenzívní a obrané úkoly má jen u nás, neboť si to vynutila situace. Bylo by hloupé, kdybych ho nebo Pospíšila nechal sedět. Proto hrají oba a s úkoly, které jsou pro tým nejoptimálnější. A samozřejmě, je tady Michal Ordoš. Podle mě nejlepší fotbalista na českých trávnících. On totiž nejen dává góly, ale umí je i připravovat, a i když v defenzívě má rezervy, nikdo na něj v Česku nemá," zakončil Pivarník.

Reklama

Související témata: