Hlavní obsah

Jarabinský ani napočtvrté Baník neprobudil

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Ani ve čtvrtém zápase pod vedením kouče Jozefa Jarabinského se fotbalisté Baníku Ostrava nedočkali výhry. Dnes s Jarabinským na lavičce podruhé prohráli. Na hřišti Slovácka dostali tři branky a v závěru ještě přišli o vyloučeného Lukeše.

Článek

Baník začal na Slovácku sebevědomě, ale domácí tvrz nedobyl. V 11. minutě se po Kadlecově chybě ocitl ve slibné pozici Papadopulos, jenže Drobisz jeho ránu vytáhl konečky prstů na roh a pak už začali diktovat hru domácí.

Pospěch ještě hlavičkoval vedle, ale zakrátko už zaplněné ochozy explodovaly. Jarolím naservíroval geniální pas do vápna Ivanovi, který lehkým obloučkem přes vyběhnuvšího Königa otevřel skóre.

Po gólu Slovácku narostla křídla a Baník odpadl. Druhou ránu mu zasadil Petržela, který z hranice šestnáctky napálil z voleje do sítě odražený míč. Jarabinského výběr se zmohl pouze na sporadické výpady, které vždy s přehledem uťala domácí obrana v čele s Palinkem. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Zatímco Baník se utápěl ve vlastní bezradnosti, domácí koncertovali.

Třetí hřebíček do ostravské rakve zatloukl po Poláchově kolmici rychlík Ivana, který se prohnal kolem Pospěcha a trefou mezi nohy padajícího Königa se podruhé zapsal do listiny střelců. Ani za rozhodnutého stavu domácí nepolevili, střelec posledních týdnů Slovácka Pospěch však neměl štěstí. Dvakrát nasměroval míč do Königovy náruče.

Ostrava se dostala ke slovu až v 66. minutě, ovšem Látalova střela byla jen malou domů brankáři Drobiszovi. O pět minut později už mu ale zatrnulo, důrazný Papadopulos se natlačil před Palinka a orazítkoval levou tyč. Čtvrtý gól měl na kopačce střídající Pavlík, ale jeho volej brankář reflexivně vyrazil.

V závěru domácí stejně jako před dvěma týdny proti Zlínu polevili v koncentraci a střídající Lukeš zařídil alespoň čestný úspěch hostí. Tentýž hráč se postaral o zápasovou tečku, když srazil Polácha a viděl z rukou rozhodčího červenou kartu.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 3:1 (2:0)
Branky: 24. a 50. Ivana, 40. Petržela - 87. Lukeš. Rozhodčí: Bouše - Vodička, Pinkas. ŽK: Polách (Slovácko). ČK: 90.(+2). Lukeš (Ostrava). Diváci: 7250.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Palinek (84. Čoupek), Kadlec - Petržela (75. Pavlík), Polách, Abrahám, L. Jarolím - Zbyněk Pospěch (67. Nezmar), Ivana. Trenér: K. Jarolím.
Ostrava: König - Zdeněk Pospěch, Besta, Dvorník, Drozd - Látal, Bystroň, Zúbek (70. Zavadil), Matušovič - Papadopulos, Žůrek (56. Lukeš). Trenér: Jarabinský.

Reklama

Související témata: