Hlavní obsah

Hrát v takovém počasí je blbost. Denně se protopí padesát tisíc, láteřil po premiéře Baroš

Ostrava má po jedenácti letech zpět svoji modlu. Téměř devět tisíc zmrzlých diváků nadšeně bouřilo, když Milan Baroš před sobotním zápasem Baníku s Budějovicemi vyšel z útrob tribuny na stadión a znovu, když v 68. minutě střídal Stožického a zapojil se do hry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský útočník Milan Baroš se rozcvičuje před utkáním s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

Jak jste prožíval chvíle těsně před zápasem a jeho první minuty?

Měl jsem trochu stažené bříško, takový pocit jsem dlouho nezažil. Jsem ale rád, protože je to důkaz, že fotbal mě pořád baví.

Vítala vás modrobílá choreografie s nápisem Baroš srdcař Baníku a lidé řvali: Vítej, Milane! Co to s vámi dělalo?

Měl jsem radost, bylo to moc pěkné a fanouškům za to obrovsky děkuju. Stejně velký dík jim patří za to, že přišli v tak hojném počtu.

Překvapilo vás, že v zimních podmínkách, kdy nebylo jisté, zda se vůbec bude hrát, přišlo na Bazaly skoro devět tisíc diváků?

Je to fantastické a potvrdilo se, že spojení lidí a Baníku v Ostravě funguje. Přišli, i když před zápasem nepřetržitě sněžilo. Hrát fotbal v takovém počasí je blbost. Vyhřívání musí jet na plné pecky, stojí to strašně moc peněz a přitom Baník peníze nemá. Denně se tady protopí padesát tisíc korun. To přece postrádá logiku. Kdyby se hrálo o něco později a bylo deset nad nulou, tak terén by byl normální a lidé by v hledišti netrpěli.

Věděl jste, kdy do utkání nastoupíte?

Domluva s trenérem byla jasná. Zatím nebudu v základní sestavě a naskočím na dvacet až třicet minut. Z tohoto pohledu jsem se od pondělka připravoval. Platí totiž, že mám obrovské manko v herní praxi. Musím hodně potrénovat, ale problémem je sníh. Není kde trénovat.

Ostatním jste dal lekci, jak je nutné se rozcvičit, než se jde do hry. S rozcvičováním jste začal ve 35. minutě a na hřiště vstoupil až v osmašedesáté.

V tomhle počasí je nutné dobře se rozcvičit a pro mě i naprosto nezbytné. Svaly mi totiž praskají jako struny a zima tomu ještě přidává. Vím to, myslím na to, proto jsem se snažil dobře tělo rozehřát a svaly protáhnout.

Jakých bylo těch vašich 22 minut na hřišti?

Terén byl strašně těžký. Podmáčený, nohy se bořily. Tyhle podmínky opravdu nemají s fotbalem nic společného. Takové hřiště vždycky více vyhovuje mužstvu, které hraje zezadu a pokouší se o brejky. Budějovice podle této šablony hrály dobře. Měly více šancí než my. Ale jak už jsem řekl, hrát v takových podmínkách fotbalu škodí. Nad tím by se někdo měl zamyslet. Jestli je opravdu nutné hrát, když na konci sezóny letos není mistrovství světa ani Evropy.

Reklama

Související témata: