Hlavní obsah

FANTASY: Lafata s Ordošem, to je sázka na jistotu!

Praha

Druhé jarní kolo odehrálo téměř 40 000 hráčů. K nim se postupně přidávají i sami ligoví hráči, kteří vytvoří speciální sekci VIP Fantasy Liga, kterou samozřejmě budete moci sledovat a poznatky pak využít při sestavování vlastního týmu! Dnes vám nabízíme možnost nahlédnout opět do sestavy Luďka Zelenky. Doufáme, že vám jeho typy pomohou sestavit úspěšnou sestavu pro 19. kolo Gambrinus ligy.

Sestava Luďka Zelenky pro 19. kolo Gambrinus ligy

Článek

"Novinkou je spolupráce s moderátorem TV Nova a fotbalovým expertem Michalem Hrdličkou, mým spoluhráčem ze všenorského SK! Vzájemně si budeme komentovat naše sestavy a odkrývat karty, proč sázíme zrovna na tyto fotbalisty! Mou zásadní motivací je ho bodově porazit, protože je to ještě zobák!

Sestavuji tým na třetí kolo a už u sebe pozoruji změny ve výběru hráčů. Dál preferuji jistotu toho, že hráč nastoupí, i když mi to v minulém kole dvakrát nevyšlo. Kvůli zdravotním peripetiím nehrál jak Hořava za Olomouc, tak kamarád Horváth v Plzni. Speciálně u něj mě to mrzí, protože by penaltu, kterou Limberský nedal, asi proměnil a bodově by mě výrazně posunul. S tím se ale dá těžko něco dělat, s nejvážnější mužskou chorobou – rýmičkou, ulehl ve čtvrtek večer a to já mám svůj tým postavený, a jelikož se k tomu i písemně vyjadřuji, tak už ho nechci měnit. O Pavlově nemoci jsem se beztak dozvěděl až v sobotu večer, tedy v průběhu víkendového kola a to už se s tím stejně nedá nic dělat.

Ve druhém jarním kole jsem získal 47 bodů a s celkovým počtem 107 jsem hluboko v poli průměrných manažerů! Kromě zmiňovaných hráčů, kteří nenastoupili, mně výrazněji nepomohli ani Rajtoral se Schulmeistrem. Štajny trefil jen tyčku, za to si taky nic nekoupím, a tak mi nějaké body přinesla jen trefa na obranné šiky tvořené hráči Slovácka, kde jsem počítal s nulou v kolonce obdržených branek. Navíc měl Honza Trousil v 90 minutě velkou šanci skórovat, ale to už bych po něm chtěl moc.

Při sestavování týmu pro 19. kolo sázím na domácí mužstva, kde předpokládám vítězství, a snažím se vybrat fotbalisty, kteří jsou potencionálními střelci! Výrazné bodové ohodnocení hráčů, kteří vstřelí branku nebo na ni přihrají je jasným cílem, ale i zásadním oříškem. Je to prostě loterie.

Lafatu jsem dal v prvním jarním kole a nic, teď jsem ho vynechal a on byl spolu s Navrátilem nejlepším útočníkem. Proto ho vracím do sestavy a věřím, že se prosadí i proti „svému" Jablonci, přestože, nebo právě proto, že má v soupeřově týmu hodně kamarádů, se kterými ještě před dvěma měsíci sdílel kabinu. K němu jsem postavil olomouckého Navrátila, který zazářil v Hradci, a věřím, že si výbornou spolupráci s Ordošem a Pospíšilem zopakuje i proti Jihlavě! Mimochodem po nasazení dvou snajprů jsem chudší o 40 mega!

Záložní řadu jsem složil ze samých mladíků, kterým věřím v koncovce. Borek s Dukly je stěžejním hráčem Kozlova týmu (tomu odpovídá i jeho cena 16,5 miliónu) a věřím, že to prodá i na place. Sparťan Krejčí je po výborném vystoupení v národním dresu v Turecku trochu v útlumu a já věřím, že to v zápase s Jabloncem prolomí a bude pravidelně zásobovat vyhlášené sparťanské útočníky přesnými centry. Rybalku a Čajiče jsem už volil s vědomím finanční tísně, ale to nic nemění na tom, že právě oni by mohli být tahouny mého týmu. Rozhodně jsou to borci, kteří nejsou tak vytěžovaní. Hrdla o nich nemá určitě ani páru, ale kvalita tam je. Speciálně ukrajinský záložník v libereckých službách na mě udělal velký dojem a fotbalovým myšlením a technikou si nic nezadá s ostřílenými ligovými harcovníky!

Obranu jsem postavil na výborném ostravském brankáři Bártovi, který se mi osvědčil už v prvním kole a i posledně v Plzni zachytal skvěle. K němu jsem přidal kolegu stopera Vomáčku, který je při standardních situacích nebezpečný i v pokutovém území soupeře. Božič z Dukly je jistotou v podobě startu a věřím, že pražský tým opět udrží čisté konto. Na kraji sázím znovu na Kušníra z Liberce, který je hodně ofenzívně laděný, a na Kuncla ze Slovácka.

Celkově je pro mě v tomto kole cílem porazit sestavu Michala Hrdličky, protože jinak bych s ním v kabině asi nevydržel, a spoléhám na to, že „moji" hráči budou střelecky potentní!

V 19. kole nevěřím Jihlavě, Budějovicím a Jablonci, proto jsem se vyhýbal borcům z těchto mužstev, naopak bych dával více hráčů Sparty, ale cenově pro mě byli nedostupní!"

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.