Hlavní obsah

Dukla na začátku přípravy testuje dalšího španělského fotbalistu

Praha

Fotbalisté Dukly zahájili letní přípravu na novou sezónu i se španělským záložníkem Danielem Lucasem Riverou, kterého pražský klub testuje. V kádru šestého celku uplynulé sezóny první ligy už působí jeho krajani José Antonio Romera a Néstor Albiach.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Stoper pražské Dukly (vlevo) Jan Vorel a útočník Roger Albiach Néstor.

Článek

"Přijel na testy ze Španělska společně s Romerou a Néstorem. Je to mladý hráč z (rezervního týmu) Valencie, ze stejné agentury jako ti dva. Začal u nás lehký test," řekl sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

Na úvodním tréninku na Strahově se sešlo 25 hráčů. Do přípravy se zapojili také Tomáš Tenkl, Pavel Radoš a Pavol Ilko. Všichni působili na farmě dejvického klubu v třetiligových Kunicích.

Hráči, kteří do konce sezóny hostovali v druhé lize, mají prodlouženou dovolenou a zapojí se později. Jsou to Tomáš Pospíšil (Most), Jakub Sklenář (Čáslav) a Ondřej Šiml (Bohemians Praha 1905). S prvním týmem trénují i fotbalisté juniorky Michal Jeřábek s Pavlem Čapkem.

V Dukle naopak po šesti letech skončil útočník Jan Svatonský, jenž pravděpodobně zamíří do druholigové Karviné. Z hostování se do ukrajinského Charkova vrátil slovenský obránce Lukáš Štetina a do Jablonce brankář Jan Šebek. Tým z Julisky opouští i další bek Michal Šmíd, na kterého uplatnili opci vršovičtí Bohemians 1905.

Zájem Panathinaikosu o Borka opadl

Vedení Dukly i trenér Luboš Kozel mají představu o doplnění kádru, ale Bittengel konkrétnější nebyl. "Máme vytypovaný okruh posil na eventuální posty, které bychom potřebovali posílit, ale nic konkrétního teď ani říct nemohu," konstatoval bývalý československý reprezentant.

"Uvidíme, jak dopadne začátek přípravy. Ještě jsou možnosti, že nějaký hráč přijde nebo bude chtít odejít. Ta dovolená byla krátká, bylo to časově hodně náročné a nechceme nic uspěchat," doplnil Bittengel.

Na konci jara se spekulovalo o zájmu řeckého Panathinaikosu o záložníka Tomáše Borka. Slavný aténský celek ale konkrétní nabídku nepředložil. "Něco proběhlo, ale až do dnešního dne nepřišla oficiální nabídka na klub, takže to bylo v rovině hráč-agentura. Oficiální požádání o uvolnění nebo nabídka na vyvázání z kontraktu Tomáše nepřišla. Začal dnes s týmem a připravuje se dál, jako by měl pokračovat," uvedl Bittengel.

Ve čtvrtek hráči Dukly absolvují fyzické testy na FTVS. V sobotu je čeká první příprava s Bohemians Praha 1905, o týden později si zahrají proti Ústí nad Labem a 3. července s Hradcem Králové. Od 4. do 11. července je naplánováno soustředění v rakouském Hinterstoderu, kde Pražané absolvují tři zápasy; o soupeřích se stále jedná.

Reklama