Hlavní obsah

Ve Znojmě zůstává Heinz, nováček angažuje brankáře Drobisze

Znojmo

Restart kariéry chystá fotbalový brankář Petr Drobisz, jemuž už vypršel osmnáctiměsíční trest zákazu činnosti kvůli údajné nabídce úplatku z května 2009, jíž se měl dopustit před zápasem Olomouc - Bohemians Praha. O šestatřicetiletého gólmana usiluje nováček Gambrinus ligy ze Znojma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Josef Hnaníček (zády) a Roman Hříbek oslavují vyrovnávací gól na půdě Viktorie Žižkov.

Článek

„Potřebujeme ostříleného brankáře, který bude krýt záda naší jedničce Hrubému. Petra dobře znám, vůbec se jeho angažování neobávám. Pokud se dostane do branky, určitě odvede kvalitní práci. Jsme s ním domluveni, věřím, že po pondělním jednání šéfů olomouckého a našeho klubu se stane hráčem Znojma," těší se kouč Jihomoravanů Leoš Kalvoda.

Trenér, který se do nejvyšší soutěže vrací po deseti letech, už některé nové tváře na začátku letní přípravy přivítal. Na prvním tréninku se objevili obránci Simerský z Jablonce a Charuza z Mladé Boleslavi či záložníci Palko, jenž je odchovancem Slavie, ale naposledy působil ve třetí švýcarské lize, a Tomeček z Olomouce.

Posily z Plzně?

„Do útoku zkoušíme Srba Riliče, Poznara ze Zlína a po půl roce se k nám zpátky z Jihlavy vrací náš někdejší nejlepší střelec Vašíček," vypočítal Kalvoda možné posily. „O dalších dvou fotbalistech ještě jednáme s mistrovskou Plzní," dodal.

Z úspěšného jarního kádru skončilo hostování z Olomouce záložníkovi Nepožitkovi a útočníkovi Ševčíkovi. „Pokud by se Nepožitek neprosadil do užšího kádru Sigmy, rádi ho vezmeme zpátky," připustil pětapadesátiletý Kalvoda.

Letní přípravu se Znojmem nezahájil ani středopolař  Okleštěk, který si hledá zahraniční angažmá. „Prodloužil si ke všemu dovolenou. Nevím, zda bychom o něj ještě stáli, zvlášť když je kmenovým hráčem Zbrojovky. Na jeho postu na levém okraji zálohy mohou nastupovat Palko i Tomeček," tvrdí Kalvoda.

Takřka jisté je, že znojemský dres bude po postupu týmu mezi elitu oblékat i nadále bývalý reprezentant Marek Heinz. „Ve Znojmě jsem spokojený a do fotbalu mám pořád velkou chuť. Jsme prakticky dohodnuti, smlouvu prodloužím," prozradil pětatřicetiletý Heinz.

Úvodní přípravné střetnutí odehrají Znojemští v neděli v Rakousku proti tamnímu druholigovému mužstvu St. Pölten.

Reklama

Související témata: