Hlavní obsah

Verbíř dal v nejvyšší soutěži už šedesát branek

TEPLICE

Vzpomenout na svoje nejlepší chvíle v teplickém dresu nechal Pavel Verbíř při nedělním prvoligovém duelu s Českými Budějovicemi (5:2). Dvěma trefami přispěl k vysokému vítězství druhého celku tabulky a zároveň dovršil metu šedesáti vstřelených gólů v nejvyšší fotbalové soutěži. A skvělou přihrávkou se navíc podílel i na premiérové ligové brance obránce Kleina.

Foto: DPA/EPA

Pavel Verbíř v jednom z fotbalových soubojů.

Článek

Verbíř netajil po zápase s Jihočechy spokojenost. "První ligu hraji devět let a myslím, že ta šedesátka je hezkou bilancí. Gólů mohlo být i více, ale jsem rád i za ten dosavadní počet a doufám, že mi forma vydrží co nejdéle," komentoval zkušený fotbalista svou statistiku.

A jak viděl zásahy do budějovické sítě? "Za stavu 2:2 se ke mně odrazil míč a snažil jsem se hlavně trefit branku. Vyšlo to a byl z toho nádherný moment, který se musel líbit divákům. Hosté se v závěru asi smířili s porážkou a ke snadnému zvýšení na 5:2 mi pomohla jejich nepřesná malá domů. Šel jsem do toho naplno a gólman zaváhal, když nevěděl, jestli to má odkopnout. Nakonec zvolil pro mě šťastné řešení s kličkou. Balón jsem mu vypíchl a lehce poslal do brány," popsal zkušený Verbíř, který na jaře prožívá příjemné období.

Přitom před necelými třemi lety jeden z bývalých trenérů Teplic o něm v tisku prohlásil, že je hráčem už jen na dvacet minut. "Tenkrát se mě to trošku dotklo a kritická slova mě zdravě naštvala. Od té doby jsem odehrál v lize téměř osmdesát zápasů a dal kolem dvaceti branek, což je moje odpověď," nechal se slyšet teplický patriot, který dlouho tvořil útočnou dvojici s Radkem Diveckým, jenž nyní působí v Polsku.

Postupně se ale přeškolil z útočníka na záložníka. "Loňskou sezónu jsem nastupoval na pravém okraji středové řady a teď hraji zleva. Vepředu máme rychlostní typy Fenina, Rilkeho i důrazného Maška. S Doležalem, Benátem jsme spíše hráči do kombinace a je na nás, abychom klukům připravovali šance. Je dobře, že góly nedávají jen útočníci a záložníci, ale v poslední době se prosadili i obránci Ryška a Klein," dodal Verbíř.

Právě stoper Martin Klein ke svému gólu uvedl: "Naskočil jsem do souboje s brankářem s cílem hlavičkovat a gólmana jsem se tělem nedotkl. Rozhodčí to posoudil jako dovolený střet, takže to faul nebyl." Premiérové branky se dočkal v pětatřicátém prvoligovém zápase v kariéře. "Kluci se mi smáli, že mám na svém kontě pořád jen dva vlastní góly, a dobírali si mě, kdy se už konečně trefím do té správné branky. Teď už ty řeči poslouchat nebudu," zakončil s úsměvem nadějný obránce.

Reklama

Související témata: