Hlavní obsah

Nic jsem nevymýšlel! Zavřel jsem oči a práskl to tam, smál se hrdina Nerad

Robert NeumannSport.czPrávo

Ďolíček na nohou, standing ovation během zápasu i dlouho po něm. Takovou euforii stadión Bohemians 1905 dlouho nezažil. Klokani položili pohárového adepta z Teplic na lopatky a vzkazují: se záchranou to myslíme vážně, do druhé ligy ať si jde někdo jiný!

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jakub Hora (vpravo) z Bohemians 1905 se raduje z gólu, vlevo je jeho spoluhráč Petr Nerad.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to pro nás klíčové utkání, o to těžší, že jsme prohrávali a museli ho otáčet. Důležitá byla vyrovnávací branka do poločasu, pokud by nepadla, bylo by to složité. Takto jsme se dostali na koně, díky bojovnosti jsme to zvládli," radoval se trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček.

Po výhře nad Teplicemi se jeho týmu dýchá mnohem líp. Na jeden bod se totiž dotáhl na čtyři mužstva nad nimi, počínaje čtrnáctou Slavií, konče jedenáctým Znojmem. „Situace v tabulce je příznivější, jedno vítězství dokáže zamíchat tabulkou," uvedl Klusáček.

Klokani po přestávce zářili, góly Nerada a Hory dokonaly překvapení. Prsty v obou měl Nerad, který nejprve zakončil s přehledem únik, poté Horovi báječně nachystal přesným centrem na zadní tyč gólovou pozici. Záložník jen nastavil hlavu a bylo to 3:1.

Nerad zaznamenal premiérovou trefu v lize

„Byl to můj nejlepší zápas v Bohemce. Vyčítali mi, že se málo cpu do koncovky, teď se mi to konečně povedlo," smál se Nerad, pro kterého to byla premiérová trefa v první lize. „Bylo to dlouhé čekání, 22 zápasů. Konečně jsem nic nevymýšlel, zavřel jsem oči a práskl jsem to tam," popisoval své střelecké know-how. Než adresoval Horovi přesný centr, vysekl parádní kličku teplickému obránci. „Byl prkenný, stál na patách, píchnul jsem si to kolem něj. A Kuba se pak objevil tam, kde měl," culil se Nerad.

Ve druhém poločase servírovali Bohemians k vysoké agresivitě i solidní fotbal, Klusáčka však hráči nepřekvapili. „Za výkon v Olomouci se na nás snesla kritika, tento názor jsem však nesdílel, klidně jsme mohli vyhrát my. Klukům jsem věřil," podotkl kouč zelenobílých.

Jeho kolega Zdeněk Ščasný měl opačné pocity. Kandidát na pohárové umístění na jaře ubral plyn, s porážkou v Ďolíčku jistě nepočítal. „Poločas měl skončit jinak než 1:1, měli jsme vést dva nula. Klíčový byl vyrovnávací gól, Bohemka si začala věřit, hrála agresivně, nedokázali jsme se s tím vyrovnat. Navíc jsme udělali diletantské chyby," zlobil se Ščasný, který v 35.minutě poslal do hry útočníka Martina Fenina, jenž se při obnovené premiéře v dresu Teplic trefil po třech minutách. Jenže jeho gól nebyl hostům nic platný....

Zachrání se letos fotbalisté Bohemians Praha 1905 v Gambrinus lize?
Ano
67,4 %
Ne
32,6 %
Celkem hlasovalo 5930 čtenářů.

Reklama

Související témata: