Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 1:1Slavia v generálce na ligu remizovala s druholigovou Olomoucí

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie remizovali v generálce na novou ligovou sezónu s Olomoucí 1:1. Červenobílí vedli v Kroměříži od 33. minuty, kdy se poprvé po návratu do Edenu trefil záložník Milan Černý, čtvrt hodiny před koncem ale srovnal Černohorec Denis Cana.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Černý už zase střílí góly v sešívaném dresu.

Článek

Slavia týden před startem ligy postrádala několik hráčů. Kvůli zranění nenastoupila nová posila záložník Jakub Petr, stále chyběl také gólman Martin Berkovec, který ale už naplno trénuje a v sobotu hrál za juniorku.

Naopak vítězství 3:0 nad třetiligovými Domažlicemi uhrála Příbram, která se tak pozitivně naladila na těžký start sezóny v podobě zápasů s Plzní, Libercem, Spartou a Mladou Boleslaví.

Příbram nastoupila na hrotu s útočníky Řezníčkem a Slepičkou a oba se po rychlých přechodech do útoku gólově prosadili. Ještě do poločasu zvýšil Pilík. Po změně stran a řadě střídání se sice už Středočeši neprosadili, ale nadále se prezentovali rychlým útočným fotbalem a dávali najevo, že v nové sezóně nechtějí mít starosti se záchranou.

Hradec a Teplice si zastřílely

Soupeře z ČFL přehrál i Hradec Králové, který doma porazil 5:0 Převýšov. Už ve 4. minutě otevřel skóre Halilovič, do poločasu zvýšil z penalty Dvořák a po změně stran se trefili Chleboun, Kosak a Prokeš, který skóroval 30 vteřin po svém vystřídání.

Vítěznou generálku nad třetiligovým soupeřem za sebou mají i Teplice. Ty vyhrály 3:0 nad Vltavínem, přestože jim chyběli oba elitní útočníci Litsingi a Mahmutovič. Gólově je zastoupili Vůch, Táborský a Chukwuma.

Přípravné zápasy:
Příbram - Domažlice 3:0 (3:0)
Branky: 27. Řezníček, 36. Slepička, 37. Pilík.
Příbram - I. poločas: Boháč - Hnaníček, Hájovský, Zápotočný, Neves - Sus, Tarczal, Tregler, Pilík - Slepička, Řezníček.
Příbram - II. poločas: L. Krbeček - Hnaníček (69. Matějů), Zápotočný, Neves, Husár - Fillo, Tarczal, Volešák, Danoski - Kraut, Švancara. Trenér: Čuhel.
Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 33. M. Černý - 75. Cana.
Sestava Slavie: Hrubeš - Mikula (62. Nitrianský), Latka, Bílek, Juhar - Dobrotka (76. Gecov), Gecov (62. Prošek) - M. Černý (76. Hrubý), Mil. Škoda (62. Maicon Douglas), Zmrhal (76. Piták) - Balaj. Trenér: Beránek.
Teplice - Loko Vltavín 3:0 (1:0)
Branky: 42. Vůch, 74. Táborský, 76. Chukwuma.
Sestava Teplic: Grigar - Jablonský, Matula (72. Takács), Hošek (52. Lüftner) - Vondrášek, Ljevakovič (46. Krátký), Jirásek (74. Richtr), Krob - Nivaldo (46. Táborský), Vůch - Salami (46. Chukwuma). Trenér: Ščasný.
Hradec Králové - Převýšov 5:0 (2:0)
Branky: 4. Halilovič, 36. Dvořák z pen., 62. Prokeš, 68. Chleboun, 88. Kosak.
Sestava Hradce: Koubek (46. Kuciak) - Holeš (67. Plašil), Chleboun, Rolko (46. Križko), Mareš (67. P. Čermák) - Štípek (67. Malinský), A. Čermák, Hable (46. Janoušek), Halilovič (67. Kosak) - Černý (61. Kulič), Dvořák (61. Prokeš). Trenér: Prokopec.
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 42. Poznar, 53. Železník z pen.
Sestava Brna: Doležal - Hyčka, Buchta, Malík (46. Keresteš), Lutonský - Sedlák, Kaščák, Mezlík - Brigant (46. Doumbia), Omelčenko, Slančík. Trenér: Kotal.
Slovácko - Třinec 2:2 (0:1)
Branky: 58. Kerbr, 75. Došek - 4. Ceplák, 64. Motyčka.
Sestava Slovácka: Heča - Šimko (67. Reinberk), Košút, Rada, Kuncl - Šumulikoski - Kerbr, Valenta (63. Kalouda), Trávník (76. Havlík), Diviš (62. Galuška) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama