Hlavní obsah

Slovácko: Diviš zařídil remízu a Kalouda si pochvaluje herní praxi

Jablonec

Fotbalové Slovácko zanechalo na jablonecké Střelnici velmi dobrý dojem. O zajímavé momenty při remízovém zápase 1:1 se postaral i útočník Jaroslav Diviš, který vstřelil vyrovnávací gól.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jaroslav Diviš ze Slovácka se zvedá po ostrém souboji.

Článek

„Na to, že se nám brzy zranil Libor Došek a byla na nás proměněná penalta, jsme se po přestávce rychle zvedli. Minimálně bod jsme si zasloužili a chtěli jsme přidat i druhou branku. Měl jsem další šanci, ale nestačil jsem přesně zakončit. Jeli jsme do Jablonce šest hodin a naše dřina se přece jen zúročila," pravil útočník, jehož nepřekvapil ani výborný finiš jeho týmu. „V létě jsme dobře trénovali, jsme na tom výborně po fyzické stránce. A chceme dál sbírat body," dodal Diviš s úsměvem.

Jen pozitivní poznatky má zatím ze svého angažmá v moravském klubu fotbalový záložník Luboš Kalouda. V dubnu skončil v pražské Dukle a momentálně je už součástí základní sestavy uherskohradišťského celku.

„Když Slovácku vypadl Kuba Petr, který tam po hostování nezůstal a šel do Slávie, zavolal mi trenér Habanec, jestli bych měl zájem o přestup. Přijel jsem za týmem, dohodli jsme se na smlouvě a po jejím podpisu jsem plně k dispozici," svěřil se Kalouda, pro něhož je nynější štace čtvrtým českým prvoligovým působištěm po Brnu, Spartě a Dukle. „Nejprve jsem sbíral starty po minutách v závěrech zápasů, v Jablonci jsem byl už v základu. Když jdeme na hřiště, víme, co máme hrát. Dokážeme zareagovat i na vývoj utkání," těšil se z herního progresu Kalouda, který na sobě příliš nepociťuje nucenou herní pauzu ze závěru jara.

„Trénoval jsem individuálně v Brně s kondičním trenérem, který mi hodně pomohl.  I když mám za sebou delší výpadek, nabírám tempo. Jsem rád, že jsem se připojil ke klukům ze Slovácka. Mužstvo na mě působí velmi dobře. Zdá se mi, že má zažitý herní systém, který by měl vést k úspěšným výsledkům," dodal Kalouda.

Reklama

Související témata: