Hlavní obsah

Kouč Čuhel se po porážce s Klokany pořádně čertil. Brabec se zlobil na Švancaru i rozhodčí

Příbram

Tak rozezlený trenér příbramských fotbalistů Petr Čuhel dlouho nebyl. „Za dobu, co jsem v Příbrami, tedy rozhodně ne,“ přiznával poté, co jeho tým padl doma s pražskými Klokany a na první podzimní výhru dál čeká. „Naštvaný jsem ovšem nejen na hráče, ale i sám na sebe. Měl jsem reagovat dřív,“ nezříkal se svého dílu viny po zápase, v němž bylo povinností bodovat. „Jenže to bychom nesměli hrát po změně stran tak ležérně a laxně,“ durdil se kouč Středočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Jhon Mosquera (vlevo) slaví se spoluhráčem Matúšem Mikušem gól v síti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Opravdu neskutečné, jak nepochopitelná proměna se s Příbramí ve druhé půli duelu s Bohemians 1905 udála. Domácí vedli, vše jim nahrávalo do karet, mohli utkání režírovat k obrazu svému...

Přišli zápas jen dohrát...

„My ale přišli utkání jen dohrát, v tom to bylo. Deset minut jsme na hřišti vůbec neexistovali a nechtěli hrát ani dopředu, ani dozadu. Tolik chyb jako proti Bohemce jsme za dobu mého příbramského angažmá snad nevyrobili," zazlíval domácí kouč Čuhel svým svěřencům.

„Však také v naší kabině byla o přestávce pořádná bouřka, která nás probrala," vysvětloval autor druhého gólu Klokanů Jan Moravec proměnu, jež se s ním i celým mužstvem po změně stran udála a díky níž hráli Pražané jako vyměnění.

„V pátém zápase už jsem musel zvýšit hlas a mužstvo probudit. Hlavně jsem hráčům připomněl, aby si uvědomili, že hrají za Bohemku. A také pro fanoušky, kteří za námi do Příbrami přijeli," doznával trenér Roman Pivarník, pod jehož vedením se Bohemians na soupeřových hřištích nezvykle daří. Vždyť dokázali vyhrát už v Jihlavě a tentokrát i v Příbrami.

Brabec: Švancara hrál před gólem rukou

„A právě tyhle body jsou dvojnásob cenné, protože vzešly ze soubojů s protivníky, s nimiž se budeme v tabulce pohybovat ve stejných sférách," kvitoval import z Příbrami nejzkušenější z Pražanů Erich Brabec, který dvě minuty před koncem udivil sprintem přes celé hřiště a třetím gólem, jímž jistil vítězství.

„Lietava by to pořádně schytal, kdyby mně nenahrál. Ukázal jsem sice, že mám dost a dost sil, ale i tak jsem se musel potom dobré dvě minuty vydýchávat," trochu zlehčoval svou trefu.

Štastný z vítězství a bodového importu, současně ale nasupený na rozhodčí. „Švancara hrál před druhou příbramskou brankou evidentně rukou a nikdo ze sudích to nepostřehl. Od čeho na hřišti jsou? Z utkání se mohlo stát ještě drama," nenechal si pocit křivdy pro sebe.

Čuhel: Takhle neporazíme nikoho

Radost z vítězství však naštvání samo sebou přehlušila. „Každému mužstvu, které jsem vedl, jsem se snažil vštěpovat, že venku musíme hrát na vítězství. Už proto, že na cizím hřišti není tlak na hráče tak obrovský jako v domácích zápasech. Pro Bohemku platí samozřejmě to samé," glosoval Pivarník další bodový import z cizího hřiště.

„Je to pro nás hodně povzbuzující, protože po pěti odehraných kolech jsme v tabulce pravdy na nule. A to jsme přitom měli doma Spartu a Jablonec," netajil se spokojeností, jak mu začátek nového angažmá vychází.

Zato jeho kolega Čuhel se držel za hlavu. „S takovou nekoncentrovaností a podobným lajdáckým přístupem nemůžeme vyhrát nad nikým. Navíc jsme vůbec nestáli při sobě a nepůsobili jako mužstvo. Katastrofa, kterou si nedovedu vysvětlit," dost dobře nechápal, co se s jeho svěřenci dělo.

Vybojuje Příbram tři body v příštím ligovém kole na hřišti Slovácka?
Ano
14,2 %
Ne
85,8 %
Celkem hlasovalo 1193 čtenářů.

Reklama

Související témata: