Hlavní obsah

Cítil jsem se lépe, než jsem doufal, těšilo Baroše po prvním tréninku na Bazalech

Ostrava

Fotbalový útočník Milan Baroš je definitivně zpátky v Baníku Ostrava. Ve čtvrtek před polednem absolvoval první trénink s týmem a na jeho konci jen zářil: „Cítil jsem se lépe, než jsem doufal.“

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalový útočník Milan Baroš během čtvrtečního tréninku s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Trénink s mužstvem měl Baroš naposledy před devíti měsíci. Po intenzivní individuální přípravě s kondičním trenérem si konečně vyzkoušel hru s míčem i souboje se spoluhráči.

„Náhlé změny směru pohybu i střelba byly v pořádku. Koleno se neozvalo a co je nejdůležitější, nemám v hlavě brouka, který by mě nabádal, abych se šetřil," vykládal útočník.

Hodně spokojeně se tvářil i trenér Martin Svědík. „Milanova práce s balónem je samozřejmě stále skvělá, ale to jsem očekával. Býval jsem útočník a býval jsem hodně často zraněný. Technika se nezapomene, musí se dohánět fyzička a v případě Milana momentálně potřebuje získat herní praxi. A co se týče dnešního tréninku, tak kluci samozřejmě do soubojů s Milanem nešli natvrdo. Nebyl to příkaz trenérů, ani Milanovo přání. Sami si uvědomovali, že to tak musí být."

Stoprocentní ještě není

O soubojích měl Baroš jasno dopředu. „Když je balón na dlouhou nohu, tak do něj nejdu. Nešel jsem, ani když jsem byl úplně zdravý. Dneska nejsem stoprocentní, ale dovolím si říct, že devadesátiprocentní."

Základní otázka všech fanoušků Baníku je společná: kdy se Baroš objeví na hřišti? „Není vyloučeno, že už příští pátek proti Jihlavě. Samozřejmě ne od začátku, ale někdy v závěru utkání. Ale do příštího pátku je ještě hodně času, nelze to říct závazně. Nicméně věřím, že trénink od tréninku se budu cítit ještě lépe. A jak už jsem řekl, klidně si půjdu zahrát i za juniorku, ale preferuji její domácí zápasy."

Baroš nadšeně hovořil o svých nových spoluhráčích. „Přišli mladí a opravdu velice šikovní fotbalisté. Je to úplně jiné mužstvo, než měl Baník před dvěma lety, když jsem se na Bazaly vracel poprvé. To už není fotbal na náhodu. U dnešního Baníku vidím obrovskou perspektivu. Kluci vyhrávají, mají body a sebevědomí, ale budu jim neustále opakovat, že se nesmějí uspokojit a musejí chtít stále více, být pořád výše."

Reklama

Související témata: