Hlavní obsah

Sparta hlásí další posilu. Po odchodu Hušbauera přišel reprezentant Albánie

Praha

Fotbalová Sparta ohlásila bezprostředně po odchodu Josefa Hušbauera do Cagliari příchod nové posily. Na Letnou přišel albánský reprezentant Herolind Shala. Dvaadvacetiletý záložník se narodil v Norsku, ale na mezinárodní scéně reprezentuje balkánskou zemi. Z norského Odds BK přišel jako volný hráč a podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Foto: sparta.cz

Nová posila fotbalové Sparty, albánský reprezentant Herolind Shala.

Článek

Shala nastupuje na pozici středního záložníka, ale může hrát i na kraji. Za čtyři roky v dresu Odds BK nastoupil k 90 ligovým zápasům, ve kterých vstřelil dvacet branek.

„Jsem velmi rád, že se tento příchod podařilo realizovat," uvedl člen klubového představenstva Jakub Otava. „Jednání probíhala delší dobu a nebyla jednoduchá vzhledem k tomu, že se jedná o velmi kvalitního hráče, který je na přestupovém trhu žádaným zbožím. Jsme přesvědčeni, že bude velkou posilou."

Rodák z Porsgrunnu začínal s fotbalem v norském klubu Tollnes, v letech 2008 až 2011 nastupoval za Notodden a poslední čtyři roky hrál za Odds BK. Premiérový reprezentační start si připsal v kvalifikačním utkání proti Francii v listopadu roku 2014, kdy nastoupil na poslední patnáct minut. V roce 2013 byl pozván na sraz reprezentací do 21 let Norska i Albánie a sám hráč dal přednost zemi, ze které pochází jeho rodiče.

„Na české poměry se jedná o velmi nadstandardní transfer, a proto jsme rádi, že jsme mohli Spartě pomoci v jeho finalizaci díky svým kontaktům ve Skandinávii," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která se na přestupu hráče podílela.

Reklama

Související témata: