Hlavní obsah

Klokani od roku 1993 na Slavii nevyhráli. Zvládnou to v Duelu rivalů?

Praha

Sousedé ve Vršovicích, sousedé i v tabulce. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 ztrácejí na dvanáctou Slavii dva body a po vzájemném duelu ve 22. kole Synot ligy by mohli rivala předstihnout. Má to však jeden háček. Hraje se v Edenu - a klokani na hřišti červenobílých naposledy vyhráli v září 1993 (3:2)! Sobotní vršovické derby bylo vybráno jako druhý Duel rivalů, prvním dílem byla bezbranková bitva Jablonce se Spartou.

Duel rivalů se blíží, Slavia přivítá Bohemians 1905

 
Článek
Fotogalerie

Hráči vzpomínají na vršovické derby

Slávista Milan Škoda před derby s Bohemians 1905

Duel rivalů řečí čísel

Není to tak dlouho, co během nuceného azylu Bohemky oba týmy Eden sdílely společně. V sobotu večer ale žádnou sousedskou idylu nečekejte. Na to je postavení obou rivalů moc vážné. Na sestupové příčky mají náskok pouze šest, respektive čtyři body. Derby tak bude především bitvou o záchranu.

Sešívaní vyhráli tři z posledních čtyř vzájemných ligových soubojů, doma navíc svého vršovického rivala zdolali v lize šestkrát za sebou. Klokani aby měli ze statistik trauma. V samostatné lize zvítězili na hřišti Slavie pouze jednou - v září 1993 (3:2)...

Oba mají své problémy

Ani jeden ze soupeřů není před derby v optimální formě. Slavia třikrát za sebou prohrála a čtyřikrát nezvítězila, vyhrála jediné z posledních osmi kol. Bohemians 1905 zase na jaře skórovali v jediném z pěti kol (doma dali 3 góly Příbrami). Selhávají i při pokutových kopech, neproměnili poslední tři penalty.

Pikantní je, že slávista Milan Škoda je ve vzájemných soubojích historicky nejlepším střelcem Bohemky. V Ďolíčku v minulé sezóně chytal také jeho spoluhráč Martin Berkovec. Klokani Marek Jarolím a Zdeněk Zlámal zase oblékali červenobílý dres.

V minulosti působila v obou klubech také řada osobností - Karol Kisel, Stanislav Vlček, Erich Brabec či Martin Vaniak.

Duel rivalů startuje v sobotu od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne zápas 22. kola Synot ligy mezi Slavií a Bohemians 1905?
Vyhraje Slavia
47 %
Utkání skončí remízou
13,2 %
Zvítězí Bohemians 1905
39,8 %
Celkem hlasovalo 2705 čtenářů.

Reklama

Související témata: