Hlavní obsah

Chceme proměnit hned první mečbol, ujišťuje Pilař

Plzeň

Do Plzně přišel po jejím prvním titulu, před druhým zmizel do zahraničí. Sezónu předtím mu ligový triumf unikl mezi prsty. Fotbalový záložník Václav Pilař doufá, že do třetice to konečně vyjde. Stačí, aby Západočeši získali z posledních tří utkání tři body. „Moc titul chci. Když porazíme Jihlavu, jsme mistři, podle toho to také musí vypadat,“ říká 26letý reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Václav Pilař

Článek
Fotogalerie

Máte na dosah premiérový titul, jak očekávání prožíváte?

Moc si to užívám. O to víc, že jsme dokázali vyhrát na Spartě a máme k dobru tři mečboly. Chceme proměnit už ten první, skončit to teď právě s Jihlavou. Půjdeme do zápasu s tím, jako by šlo o poslední utkání sezóny a my ho museli vyhrát.

Před třemi lety jste s Plzní ztratili titul v závěrečném kole v Liberci - motivují vás osobně tyto vzpomínky?

Titul mi tehdy zřejmě nebyl přán, v Liberci jsme nastřelili tyčku, v závěru jsme měli velkou šanci, úspěch mi unikl o vlásek. Věřím, že se to nyní podaří.

S Viktorií máte tři mečboly. Považujete to za luxusní situaci?

Před začátkem jara jsme o něčem takovém ani nesnili. Vyvinulo se to pro nás dobře, jsme moc rádi, ale myslím, že by nebylo dobré myslet na to, že máme tři mečboly. Je třeba to brát tak, že máme před sebou pouze duel s Jihlavou, který, když zvládneme, budeme mistři. A podle toho to také musí na hřišti vypadat.

Krotil kouč Koubek po výhře na Spartě euforii v kabině?

Nabádá nás, že se musíme na Jihlavu stoprocentně soustředit, jinak budeme mít problém. Musíme být silní, ukázat touhu po titulu.

Je po triumfu na Letné těžké nepropadnout pocitu, že titul máte v kapse?

Je to těžké po psychické stránce, všichni fanoušci od nás očekávají vítězství. Zápas s Jihlavou byl vyprodaný během několika hodin, lidé chtějí vidět náš triumf, což je zavazující. Budeme se snažit je nezklamat.

Prý by se prodalo přes 30 tisíc vstupenek. Ohromil vás takový zájem?

Je to neuvěřitelné číslo. Bylo by fajn, kdyby ti, na které se nedostalo, stejně přišli a fandili před stadiónem.

Reklama

Související témata: