Hlavní obsah

Dukla zahájila letní přípravu se srbskou posilou Miloševičem

Praha
Aktualizováno

Jenom dva týdny dovolené si mohli dopřát fotbalisté Dukly. Letní přípravu zahájili i s novou posilou. Na místo pravého beka přichází srbský hráč Branislav Miloševič, který poslední sezónu působil v týmu bělehradského FK Rad hrajícího první srbskou Super Ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Přípravu odstartoval téměř celý tým ze soupisky z minulého ročníku včetně zraněného Michaela Krmenčíka, Róberta Kovaľa a Néstora.

„Néstor s námi už trénoval na jaře, stejně jako Róbert Kovaľ. U Michaela Krmenčíka uvidíme, zda se nám podaří prodloužit jeho hostování. Tak jako tak bude jeho náběh do tréninku pozvolnější," avizuje trenér Luboš Kozel. Jediným zraněným tak zůstává Dominik Preisler, který na jaře nastupoval za farmu v Benešově.

Lvíčata Matěj Hanousek a Tomáš Přikryl samozřejmě reprezentují na šampionátu jedenadvacítek, až ve středu dorazí z Francie Jean-David Beauguel.

Odešli Vjačeslav Karavajev s Nikolajem Děrgačevem, kterým skončilo hostování. Stejně tak Jan Blažek a Roman Polom, který zahájí přípravu ve svém mateřském klubu.

Karavajev si na Julisce pomohl

„Vjačeslavovi jeho výkonnost dopomohla k tomu, že buď skončí v A-týmu CSKA Moskva, nebo v jiném klubu, protože zájemci na jeho koupi jsou. My máme zájem na tom, aby tu zůstal Krmenčík a Roman Polom s Tomášem Přikrylem. Uvidíme, jak to dopadne," shrnuje trenér Kozel. Smlouvy v létě končí také Janu Vorlovi a Ondřeji Vrzalovi.

Posilou je naopak sedmadvacetiletý Branislav Miloševič. „Po odchodu Karavajeva bylo nutné přivést posilu na post pravého beka. V podobě Branislava přichází zkušený univerzální hráč, o kterého jsme usilovali už minulé léto," poukazuje sportovní ředitel Günter Bittengel.

Miloševič odehrál v minulé sezóně jako kapitán 28 ligových a 3 pohárová utkání a vstřelil 4 branky. Smlouvu v Dukle podepsal na dva roky.

Zpět na Julisku se pak vrátil Marek Hlinka z půlročního hostování v Trnavě a Pavel Čapek, který nastupoval za farmu v Benešově.

Reklama

Související témata: