Hlavní obsah

Pelta je jako balíček dál neposlal, přesto se sešli. Dvojčata jsou zase spolu v Plzni

Westendorf

Bez se sebe neudělají ani ránu. Jsou jako dvojčata. Ostatně, přesně tak je častují i jejich spoluhráči v Plzni. Záložníci Jan Kopic a Ondřej Vaněk. Před lety spolu váleli za Jablonec, po letním příchodu Kopice se sešli v mistrovské Plzni.

Foto: fcviktoria.cz

Generální manažer fotbalové Plzně Adolf Šádek (uprostřed) na soustředění v Rakousku s "dvojčaty" Janem Kopicem (vlevo) a Ondřejem Vaňkem.

Článek

„Když jsme byli v Jablonci, říkali jsme si, jestli se ještě někdy sejdeme jinde. Věřili jsme, že nás pan Pelta (pozn. - šéf Jablonce) pošle někam jako balíček," směje se Vaněk. „Nakonec to tak nebylo, ale sešli jsme se stejně," dodává Kopic. Vaněk totiž dorazil do Viktorie oklikou přes angažmá v Turecku už před rokem.

O Kopice stála také Sparta, Vaněk proto svého kamaráda „bombardoval" esemeskami, v nichž mu jasně doporučoval, pro koho se má rozhodnout. „Přemlouval mě, abych šel do Viktorky, pořád mi psal, že mi tady připravuje půdu," culí se Kopic.

Když se před pěti lety prvně potkali, okamžitě si padli do oka. „Hned po druhém tréninku v Jablonci mě vzal Ondra na kafe, tam to všechno začalo," vzpomíná Kopic s tím, že třetím do party je jablonecký stoper Vít Beneš.

Je zákonité, že na soustředění ve Westendorfu obývají jeden pokoj. Jiné to nebude ani v sezóně při venkovních duelech. V Plzni navíc budou bydlet v jednom domě, dvě patra od sebe. „Víme na sebe úplně všechno. Od rodiny až po holky," směje se Vaněk. S Kopicem a Benešem dokonce jezdí i na dovolené.

„Kluci v Plzni si z nás pořád dělají srandu. Když nás nevidí pohromadě, ptají se, co se to děje. Když byl teď Ondra dva dny nemocný, utahovali si ze mě na tréninku, že jsem kvůli tomu poloviční," usmívá se Kopic, podle něhož se „ponorka" zatím nikdy naplno nedostavila. „Je to vždycky jen na pár minut. Zhádáme se a za chvíli jsme zase v klidu," ujišťuje Vaněk.

Reklama

Související témata: